Profil

Prehrana 21.stoljeća za žene

dr. Lejla Kažinić-Kreho

Hranom spriječite najčešće ženske bolesti i tegobe od tinejdžerske dobi do menopauze.
26.41 €198.99 kn

Barkod: 9789533190235

Broj stranica: 213

Godina objavljivanja: 2010.

Vrsta uveza: meki

Visina: 24 cm

Širina: 20 cm

Težina: 900 g

Ova knjiga bi mogla postati prijateljica koja će biti uz vas da vam pomogne na jednostavan i pristupačan način pronaći najbolji put do zdravlja, forme i životnog zadovoljstva.
Iz recenzije Barbare Kolar

Prehrana 21.stoljeća za žene

Ako današnji liječnici sutra ne postanu nutricionisti, današnji će nutricionisti sutra postati liječnici – krilatica je koju dr. Lejla Kažinić Kreho ističe na početku svoje druge knjige koju je pisala za sve žene, počevši od tinejdžerica pa sve do onih u ‘zlatnim’ godinama. Kako autorica naglašava u uvodu, namjera je knjige modernoj ženi pomoći da što lakše podnese tempo života kakav nameće 21. stoljeće koristeći samo najbezbolnije, najjednostavnije i najpristupačnije sredstvo – hranu!

U 12 poglavlja i više od 100 recepata, nalaze se upute kako pomoću namirnica s kojima se svakodnevno susrećemo održavati željenu težinu, kako osvježiti spolni život, u kuhinji pripremiti prirodni prozac, kako se pripremiti za trudnoću i dojenje ili pak s lica izbrisati godine. Tu su i poglavlja s receptima koji mogu pomoći kod najčešćih zdravstvenih tegoba u svakom od životnih razdoblja žene, od poremećaja prehrane i akni u tinejdžerskim godinama, preko neplodnosti i endometrioze u zreloj dobi sve do osteoporoze i karcinoma dojke.

Recepti u ovoj knjizi donose namirnice koje svakodnevno jedemo, a neke među njima možda smo i prestali jesti jer smatramo da su ‘starinske’ te da se ne uklapaju u moderan način življenja.

 

Dr. Lejla Kažinić Kreho

Dr. Lejla Kažinić Kreho liječnica je koja je magistrirala nutriciju na King’s College u Londonu. Članica je Britanskog nutricionističkog društva. U svojim knjigama objavljuje najnovija saznanja o prehrani iz recentnih znanstvenih istraživanja, dokazujući da hrana može biti i užitak i lijek te da je tradicionalna, mediteranska prehrana najzdravija na svijetu. U izdanju Profila objavila je knjige: Prehrana 21. stoljeća, Prehrana 21. stoljeća za žene, Prehrana 21. stoljeća za muškarce, Zdrava i fit (u koautorstvu s Renatom Sopek.) Moja mediteranska dijeta, i Dijeta 21. stoljeća.

Moglo bi vas zanimati

×

Prehrana 21.stoljeća za žene

dr. Lejla Kažinić-Kreho

26.41 €198.99 kn
Dodajte u košaricu