Profil

Poplava

Mariajo Ilustrajo

Nagrada "New Talent Overall Winner" na dodjeli "World Illustration Awards" 2020. godine, a bila je i na popisu finalista za "Bologna Children’s Book Fair Exhibition" kao i za "Nami Concours" 2021. godine.
13.14 €

Barkod: 9789533138831

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 38

Godina objavljivanja: 2022.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 6 +

Ilustracije: Mariajo Ilustrajo

Visina: 30 cm

Širina: 23 cm

Težina: 470 g

Dojmljiva pripovijest o strahu od suočavanja s problemima prije negoli postanu preveliki i hvalospjev snazi koja se rađa kada društvo nauči surađivati.

Poplava

Grad se jednoga jutra probudio i primijetio da je sve pomalo… mokro! No ubrzo se to malo vode pretvorilo u veliki problem – POPLAVU! Čini se da životinjama koje žive u gradu to u početku ne smeta jer poplava dolazi postupno. One se prilagođavaju, zabavljaju ili čak iskorištavaju tu situaciju, ignoriraju ono što je očito i nastavljaju živjeti svojim užurbanim životima, odvojene jedne od drugih i zaokupljene vlastitim problemima. Nakon nekog vremena poplava dosegne visinu koju više ne mogu zanemariti, stoga moraju surađivati da bi spasile svoj grad.

“Poplava” je dojmljiva pripovijest o strahu od suočavanja s problemima prije negoli postanu preveliki i hvalospjev snazi koja se rađa kada društvo nauči surađivati. Ovo je prekrasna, istinita priča talentirane mlade umjetnice Mariajolo Ilustrajo u kojoj će i djeca i odrasli prepoznati naš svijet, ali i osvijestiti da puno toga možemo bolje i kvalitetnije ako se samo osvrnemo oko sebe, uvažavamo i pomažemo jedni drugima.

Brojnim izdavačima diljem svijeta ova se knjiga toliko se svidjela da su odmah potvrdili da će je objaviti iako još nije bila u potpunosti dovršena.

 

Profil

Mariajo Ilustrajo (Mariajosé Gajate Molina)

Mariajosé Gajate Molina, koja stvara svoja djela pod pseudonimom Mariajo Ilustrajo, rođena je u Madridu gdje je završila studij ilustracije na Umjetničkoj školi Arte 10. Od tada se bavi ilustriranjem kao slobodna umjetnica te radi projekte za širok spektar klijenata. Nekoliko godina nakon završetka studija preselila se u Bath gdje je studirala grafičku komunikaciju na Sveučilištu Bath Spa. Vjeruje da učenje nikada ne prestaje, stoga je odlučila studirati i na Sveučilištu Anglia Ruskin kako bi postala magistrica ilustracije dječjih knjiga. Oduvijek joj je bio san da postane autorica, odnosno ilustratorica dječjih knjiga, a sa svojom prvom slikovnicom Poplava, koja je nagrađena i prije negoli što je objavljena, Mariajo taj san počinje živjeti.

Prvijencem Poplava osvojila je nagradu New Talent Overall Winner na dodjeli World Illustration Awards 2020. godine, a ta je slikovnica bila i na popisu finalista za Bologna Children’s Book Fair Exhibition 2021. kao i za Nami Concours 2021. godine. World Illustration Awards popularno je natjecanje koje organizira The Association of Illustrators (AOI), u partnerstvu s Directory of Illustration. Međunarodno povjerenstvo odabralo je Mariajo Ilustrajo i Amber Vittoriju između više od 4300 prijava iz 79 zemalja, nakon što su odgovorile na temu „Budite ambiciozni, budite viđeni i budite slavljeni“. Na dodjeli nagrada proglašeni su i pobjednici u svakoj od 10 kategorija koje uključuju oglašavanje, uredništvo, izdavaštvo dječjih knjiga, dizajn te proizvode i ambalažu.

Ilustrajo za sebe kaže da voli eksperimentirati s mnoštvom materijala i zaprljati ruke, ali i koristiti računalo u stvaranju ilustracija. Svoju maštu potpiruje istražujući nove načine rada, učeći od raznih ljudi i otkrivajući nova mjesta. Svaki je projekt drugačiji i iz njega uči. Najveće nadahnuće uvijek su joj bila putovanja diljem svijeta i upoznavanje drugih kultura, krajolika i gastronomskih običaja. Voli skicirati i tako uhvatiti svijet oko sebe, a u svom se radu služi kombinacijom tehnika; crno-bijelim akrilnim tušem, grafitom, dok određene nijanse boja dodaje naknadno u Photoshopu.

 Mariajo Ilustrajo podrijetlom je iz Španjolske, a zadnjih osam godina živi i radi u Velikoj Britaniji.

© za fotografiju autorice: Lou Abercrombie

×