-50 %
Profil

Kemija suza

Peter Carey

Izvrstan roman dvostrukog dobitnika nagrade "Booker", priča o našim stvaralačkim i razornim snagama.
17.12 €
8.56 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 8.56 €

Barkod: 9789533132679

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 225

Godina objavljivanja: 2013.

Prijevod: Saša Stančin

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 296 g

Likovi koji očaravaju i uvjeravaju, proza koja pleše, koja je pažljiva poput poezije… majstorski precizno ispričana priča. Tour de force mašte koji uspijeva na svim razinama.
The Independent

Kemija suza

Peter Carey očarava svojim posebnim afinitetom prema beskrajnim borbama oko definicije ljubavi i ekscentričnih opsesija. U ovoj priči u priči, punoj povijesnih i literarnih aluzija, Catherine, zaposlena u jednom londonskom muzeju, luda je od boli nakon nagle smrti svojega oženjenog ljubavnika. Catherine ne može dijeliti ni s kim svoju tugu i u njoj je posve izgubljena jer nitko nije znao niti smije znati za njezinu vezu s pokojnikom. Catherinein je šef ipak znao za njih dvoje i kako bi je utješio, daje joj novi projekt, nadajući se kako će joj rad pomoći da se oporavi. Catherine se potpuno predaje čitanju bilježnica Henryja Brandlinga, bogatog Engleza koji je pošao u Njemačku kako bi naručio jedan izum koji bi možda mogao pomoći njegovu bolesnom sinu, ali tamo upoznaje Sumpera, izumitelja koji je možda lopov, možda nasilnik, možda genijalac ili sve to troje. Kako Catherine otkriva dijelove Henryjeve tajnovite priče, uspijeva rekonstruirati i Sumperovo mehaničko čudo, a kroz tu rekonstrukciju izvrsni Peter Carey čitatelja potiče da promisli i preispita vlastite stvaralačke, ali i razorne snage.

„Peter Carey jedan je od najboljih angloameričkih suvremenih pisaca. Njegovi romani zadovoljavaju i um i srce; on je lirik koji ipak ne zaboravlja zabaviti.“
The Economist

Peter Carey

Peter Carey australski je pisac koji je poznat po tome što je jedan od samo tri pisca koji su za dva romana dobili nagradu Booker. Prvi put dobio ju je za roman Oscar i Lucinda, a drugi za Istinitu povijest Kellyjeve bande, romanom koji ne samo da je osvojio Bookera već i potaknuo toliko svjetsko zanimanje za Neda Kellyja da se uključio i Hollywood. Tako 2003. godine nastaje film posvećen Nedu Kellyju pod redateljskom palicom Ridleyja Scotta, s Orlandom Bloomom i pokojnim Heathom Ledgerom u glavnim ulogama. Uz to što piše prozu, Peter Carey sudjelovao je i u pisanju scenarija za film Do kraja svijeta Wima Wendersa.

Moglo bi vas zanimati

×

Kemija suza

Peter Carey

17.12 €
8.56 €
Dodajte u košaricu