-50 %
Profil

Moro kuharica

Sam & Sam Clark

Gastronomsko putovanje Španjolskom, sjevernom Afrikom i istočnim Mediteranom.
29.07 €
14.54 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 14.54 €

Barkod: 9789533132013

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 288

Godina objavljivanja: 2013.

Prijevod: Ognjenka Manojlović

Vrsta uveza: meki

Visina: 24 cm

Širina: 20 cm

Težina: 714 g

Knjiga koja dočarava način života u zemljama u kojima su tapas i meza – dijeljenje malih zalogaja hrane s prijateljima – mnogo više od nacionalnih stilova objedovanja.

Moro kuharica

Autori Sam (Samantha) i Sam (Samuel) Clark krenuli su u proljeće 1997. godine, prije otvaranja restorana “Moro” u Londonu, na tromjesečni medeni mjesec kamp-kućicom kroz Španjolsku i Maroko do Sahare, želeći otkriti sitnice zbog kojih hrana ima okus po kraju iz kojeg dolazi. Učeći istodobno i jezik začina, da bi mogli odabrati naglasak koji žele dati jelu, uspjelo im je stvoriti niz jedinstvenih recepta.

Kuharica “Moro”, u kojoj su skupljena njihova najdraža jela, samo je u Velikoj Britaniji prodana u više od 100 000 primjeraka.

Recepti su pisani jednostavnim jezikom, a prati ih mnoštvo praktičnih savjeta i izvanrednih fotografija, preporuke koje začine i kako upotrebljavati, s ponekom anegdotom autora o tome gdje su probali koje jelo ili kako su došli do nekog recepta. Kombinacije začina i sezonskih namirnica stvaraju neočekivane i izvanredne arome, recepti su prilagođeni pripremi u svakome domu, a rezultat su prekrasna jela bogata okusom koja nas vode na putovanja Mediteranom kakav manje poznajemo.

Sam & Sam Clark

Samantha i Samuel Clark, supružnici i kuhari, vode iznimno uspješan restoran Moro u Londonu. Osim kuharice Moro, autori su još dviju kuharica, Casa Moro i Moro East.

Moglo bi vas zanimati

×

Moro kuharica

Sam & Sam Clark

29.07 €
14.54 €
Dodajte u košaricu