Profil

Jesen, zima (Gall)

Zlatko Gall

Izbor recepata mediteranskih specijaliteta za uživanje tijekom hladnih zimskih mjeseci.
3.97 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533131474

Broj stranica: 96

Godina objavljivanja: 2012.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 16 cm

Težina: 201 g

Za Galla, kuhanje je avantura, velika igra koja nema jasno određenih pravila, već je jedini zakon i jedini njezin cilj – sklad svih osjetila. Gušt.

Jesen, zima (Gall)

Osvjedočeni ljubitelj dobre spize i naš poznati glazbeni kritičar Zlatko Gall uspio je u jedno stopiti dvije svoje ljubavi, dvije svoje velike strasti – hranu i glazbu. Njegove “Kušaj i slušaj Dalmaciju” pravi su vodič za sve one kojima znaju kakav gušt kriju srdela, čaša vina i klapska pisma, ali koji istovremeno ne zaziru i od poprilično zahtjevnih gastro izazova.

Prešturo bi bilo reći samo da je Gallova kuhinja mediteranska; ona jest mediteranska, ali nekako i više naša. Dalmatinska, puna temperamenta, a u svojoj suštini zapravo toliko jednostavna…

Iako su na dalmatinsku spizu prve asocijacije sunce, more, vale i žmul dobroga vina, svojim izborom recepata u ovome izdanju, Zlatko Gall naučit će vas kako se u mediteranskim specijalitetima itekako može uživati i tijekom hladnih zimskih mjeseci.

Zlatko Gall

Zlatko Gall (r. 1954.), novinar, pisac i glazbeni kritičar. Završio je povijest umjetnosti i arheologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studija objavljivao je tekstove s područja likovnosti, stripa i rocka. Kao novinar, objavljivao je u mnogim tiskovinama; od Starta, Svijeta i Vjesnika, preko Poleta, Džuboksa i Rocka pa do Slobodne Dalmacije i Feral Tribunea. Uz rock enciklopedije, vodiče i biografije, kao strastveni ljubitelj i poznavatelj dobre hrane, Gall je dosad objavio i desetak iznimno popularnih kuharica.
Od istog autora preporučamo: Dijeta za bonkuloviće, Kušaj i slušaj Dalmaciju, Kušaj i slušaj Trogir.

Moglo bi vas zanimati

×

Jesen, zima (Gall)

Zlatko Gall

3.97 €
Dodajte u košaricu