Profil

Obilje

Yotam Ottolenghi

Nezaobilazna kuharica za sve koji uživaju u povrću, u glavnoj ili sporednoj ulozi.
26.41 €198.99 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533133744

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 288

Godina objavljivanja: 2015.

Prijevod: Tomislav Patarčić

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 27 cm

Širina: 19.5 cm

Težina: 1127 g

Raj za sladokusce, bili oni vegetarijanci, ljubitelji povrća ili gurmani koji svakome jelu mogu dodati ono što žele.

Obilje

Proučavajući više od 100 recepata u kuharici Obilje Yotama Ottolenghija, vlasnika nekoliko restorana u Londonu, malo će tko otprve primijetiti da je riječ o zbirci jela s povrćem. Odvažne, žarke i originalne kombinacije, koje objašnjava odrastanjem u rodnom Jeruzalemu i obiljem svježe hrane uz koju je odrastao, Ottolenghi u središte svakoga jela postavlja povrće. Ono je glavna zvijezda njegovih maštovitih kreacija, od patlidžana i rajčica do suhih i svježih mahunarki, žitarica, voća i srednjoistočnih začina koji jelima daju dodatnu dubinu i šarm.

Juha od pečenog povrća, omlet s blitvom i šafranom, pljeskavice od boba, popečci od poriluka, celer i leća s lješnjakom i metvicom, salata od ječma i šipka, ravioli od kozjeg sira i limuna, krostini s kruškama… samo su dio primamljivih kombinacija u ovoj kuharici.

Ilustrirano prekrasnim fotografijama, “Obilje” je raj za sladokusce, bili oni vegetarijanci, ljubitelji povrća ili gurmani koji svakome jelu mogu dodati ono što žele.

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi rođen je i odrastao u Jeruzalemu. Diplomirao je i magistrirao svjetsku književnost na sveučilištu u Tel Avivu, a zatim u Nizozemskoj završio postdiplomski studij filozofije i napisao doktorsku disertaciju koju nikad nije obranio. Otišao je u London pohađati kulinarsku školu Le Cordon Blue i zatim radio u lancu pekara i hrane za van Baker and Spice. Ondje se sprijateljio sa svojim budućm partnerom Samijem Tamimijem, palestinskim Arapom iz Jeruzalema. Zajedno su otvorili prvi restoran Ottolenghi 2002., a zatim i ostale.

Moglo bi vas zanimati

×

Obilje

Yotam Ottolenghi

26.41 €198.99 kn
Dodajte u košaricu