-75 %
Profil

Jesen, zima (Barbieri)

Veljko Barbieri

Izbor recepata iz cijelog serijala "Kuharski kanconijer".
3.97 € 29.91 kn
1.00 € 7.53 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 1.00 € (7.53 kn)

Barkod: 9789533131467

Broj stranica: 96

Godina objavljivanja: 2012.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 16 cm

Težina: 201 g

Za sve gastro avanturiste.

Jesen, zima (Barbieri)

Svaki od recepata koje nudi Veljko Barbieri ima svoju priču. Svako jelo kojeg on sprema, ima svoju priču. Konačno, i svaka od namirnica koje koristi, ima svoju priču. Sve te priče Veljko Barbieri prikupljao je i upoznavao polako, s puno ljubavi, strasti i strpljenja. S jednakom strašću, Barbieri se u njima bavio anegdotama vezanima za namirnice, pričama o ljudima koji su ih otkrili, poviješću njihove pripreme, baš kao i različitim načinima pripreme brojnih delicija.

Poštovanja je vrijedno i razdoblje kojim se bavi – od antike pa sve do današnjih dana. Stoga ni najmanje ne čudi što su kuharice koje je dosad potpisao, prave gastro enciklopedije.

Barbierijev serijal “Kuharski kanconijer” prava je književna poslastica za sve one koji kuhanje doživljavaju kao – priču. Kao strast.

Objavljivanje knjižice “Jesen, zima” poklopilo se s desetogodišnjicom izlaska prvog nastavka sada već kultne kuharice Veljka Barbierija, predstavlja izbor recepata iz cijelog serijala, i nema nimalo sumnje da će, baš kao i svoji izvornici, oduševiti gastro avanturiste.

Veljko Barbieri

Veljko Barbieri rođen je 1950. u Splitu. Maturirao je u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, gdje je i studirao na Filozofskom fakultetu. Prozaik je, autor brojnih romana, zbirki pripovijedaka, pjesama i eseja, kazališnih, radijskih i televizijskih dramskih djela u kojima obrađuje europsku i sredozemnu baštinu, posebice Dalmacije, njezinu sposobnost nasljeđivanja prepletenu s nepromjenjivošću ljudske sudbine na cikličkim raskrižjima epoha i vremena. Romani su mu prevedeni na mnoge jezike, a pripovijetke zastupljene u domaćim i stranim antologijama proze. Dobitnik je važnih književnih nagrada, a 2006. godine roman Dioklecijan nagrađen je Nagradom Matice hrvatske za najbolju knjigu godine. Najpoznatiji roman Epitaf carskog gurmana, kojem su Rat za peti okus i Eliksir istine svojevrsni nastavci, objavljen je na stranim jezicima u visokim nakladama, a isti je roman u biblioteci Večernjeg lista među deset najvažnijih romana hrvatske književnosti XX. stoljeća, tiskan u nakladi od 200 000 primjeraka, što je rekord jednog izdanja proznog djela u povijesti hrvatske književnosti. Barbieri od 1980-ih godina surađuje u hrvatskim, talijanskim i slovenskim tjednicima i časopisima, a od njegovih kolumni u tjedniku Nacional i Večernjem listu nastali su Kuharski kanconijeri, bestseler hrvatske gastronomske literature u četiri knjige, objavljen u pet izdanja. Njegova zbirka pripovijedaka 134 male priče o hrani na sajmu knjiga u Barceloni 2003. nominirana je za najbolju knjigu u konkurenciji književnosti o hrani. U izdanju Profila objavljeni su Kuharski kanconijeri: Gurmanska sjećanja Mediterana 1-4, 134 male priče o hrani, 100 mitova o hrani, Hrvatska kuhinja, Vrijeme je za gozbu, Priče o dalmatinskoj kuhinji, Jesen, zima ,Mediteranska kuhinja te romani Dioklecijan, Rat za peti okus i Eliksir istine.

Moglo bi vas zanimati

×

Jesen, zima (Barbieri)

Veljko Barbieri

3.97 € 29.91 kn
5.18 € 39.03 kn
Dodajte u košaricu