Srebro European Design Awards-a Kradljivici knjiga
European Design Awards
Saznajte višeBarkod: 9789533133126
Broj stranica: 198
Godina objavljivanja: 2014.
Vrsta uveza: meki
Visina: 20 cm
Širina: 20 cm
Težina: 574 g
Obožavam Cabalierovo precizno i jednostavno kuhanje nakon kojega nas svaki put, trima namirnicama na tanjuru, očara.
Tom Gretić, kuhar
U uvodu svoje prve kuharice “Bistro Apetit” masterchef Christian Cabalier, vlasnik istoimenoga zagrebačkog restorana, piše:
„Da sam bolji govornik, više bih pričao o sebi. Da imam više umjetničkih sklonosti, možda bih crtao. Ali ne mogu ni jedno ni drugo, rođen sam da kuham i oduševljavam svojim jelima.“
Cabalier doista nije slikar, ali “Bistro Apetit” kuharica je koju slobodno možemo nazvati primijenjenom gastronomskom umjetnošću. Vrhunske fotografije kreiranih jela koje je snimila Biljana Gaurina to i pokazuju.
Na kraju kuharice objavljeni su provjereni temeljni recepti kao početak mnogih opisanih jela, kao i kulinarski pojmovi s kojima ćete se susresti.
Nesumnjivo je riječ o kuharici koja će nam omogućiti da se, uživajući u pripremi jela, i za vlastitim stolom osjećamo kao gosti vrhunskoga restorana, ali će i nadahnuti mnoge mlade kuhare.
“Neodoljiva zbirka jela koje Cabalier priprema u najboljemu hrvatskom restoranu naša su mala vrata kvalitetne bistronomske kuhinje, pomalo eksperimentalni haute cuisine s temeljima na tradicionalnoj kuhinji”
Hrvoje Petrić u predgovoru
European Design Awards
Saznajte više