Profil

200 rižota i jela od riže

Laurence i Gilles Laurendon

Od tisuća vrsta riže može se pripremiti nebrojeno ukusnih, hranjivih i zdravih jela, od rižota, pilava, paelja i azijskih specijaliteta do slastica.
10.49 €79.04 kn

Barkod: 9789533132532

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 240

Godina objavljivanja: 2014.

Prijevod: Tomislav Patarčić

Vrsta uveza: meki

Visina: 16.7 cm

Širina: 14 cm

Težina: 380 g

Odličan izbor za sve koji se žele hraniti zdravo i u prehranu uvesti nova, maštovita jela s rižom.

200 rižota i jela od riže

U knjizi je predstavljeno 200 recepata i još 200 njihovih inačica koji će vam pomoći da s lakoćom pripremite ukusne i drukčije obroke s uvijek istom glavnom zvijezdom – rižom.

Zastupljenošću u ljudskoj prehrani riža je pri vrhu popisa žitarica koje pripremamo. Bogata škrobom, važan je izvor energije koju postupno otpušta u naše tijelo, a osim toga sadrži važne nutrijente poput vitamina iz skupine B, magnezij, biljne bjelančevine, željezo i kalcij. Nevjerojatno je što se sve može pripremiti s rižom: ona je glavni sastojak jedinstvenih jela kao što je španjolska paelja ili talijanski rižoto, ali i ukusnih slastica koji običnu rižu na mlijeku pretvaraju u gozbu.

Kuharica je podijeljena u sedam poglavlja: Gotovo začas, Salate, Može i prstima, Wok, Bez žurbe, Paelja i Slastice. Napisana je jednostavnim jezikom, svaka je faza rada objašnjena i svaki je recept popraćen fotografijom. Ukratko, odličan izbor za sve koji se žele hraniti zdravo i u prehranu uvesti nova, maštovita jela s rižom.

U istoj seriji objavljene su i kuharice 200 jela od piletine, 200 jednostavnih recepata, 200 jela u woku i 200 najboljih talijanskih jela.

Laurence i Gilles Laurendon

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

Moglo bi vas zanimati

×

200 rižota i jela od riže

Laurence i Gilles Laurendon

10.49 €79.04 kn
Dodajte u košaricu