Profil

Paukova strpljivost

Andrea Camilleri

Neodoljivi krimić najčitanijeg talijanskog pisca.
Sedmi roman u hrvatskome prijevodu o svjetski popularnom inspektoru Montalbanu, junaku omiljene TV serije.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789533134918

Jezik izvornika: talijanski

Broj stranica: 208

Godina objavljivanja: 2016.

Prijevod: Juraj Gracin

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 285 g

Camillerijeve knjige od književnosti uzimaju što je manje moguće, od života, pak, što je više moguće.
Roberto Cotroneo

Paukova strpljivost

Nakon što je prethodno bio ranjen, Salvo Montalbano je na bolovanju. No, unatoč tomu, on se na svoj osebujan način upliće u istragu koja je pokrenuta zbog otmice lijepe mlade djevojke iz do nedavna dobrostojeće a sada, zbog vlastita altruizma, osiromašene obitelji koja i nema novac da plati traženu otkupninu. I baš će se oko toga ispreplesti zamršena i uzbudljiva radnja romana, posve neizvjesna, na kraju i posve neočekivana raspleta.
Može li se čovjek pobuniti protiv stanja stvari kojemu je i sam svojim profesionalnim radom doprinio da se održi, upitat će se antibirokratski nastrojeni, svojeglavi ali vazda dobrohotni komesar izuzetne intuicije, intuicije koja je stalno u službi otkrivanja onog nečeg što je u zbilji pokriveno jedva vidljivom paučinom koju, s gustog podivljalog grma za našim leđima, tek pljusak može skinuti.

„Camilleri se sretno, djetinjasto anarhično igra i s jezikom – neobično sicilijaniziranim talijanskim, makaronskim, ekspresionističkim.“
Antonio Di Grado

Andrea Camilleri

Andrea Camilleri rođen je u Porto Empedocleu, tik do Agrigenta, na Siciliji, 1925. godine. Nakon profesionalnog bavljenja kazalištem i televizijom u književnost ulazi svojim prvim romanom “Il corso delle cose” (Tijek stvari), 1978. godine. Slijedio je cijeli niz njegovih proznih djela, uglavnom, kao i taj prvi, s povijesnom, sicilijanskom tematikom. Camilleri, međutim, svoju planetarnu popularnost stječe romanima i pripovijestima o policijskom komesaru Salvu Montalbanu. Romani iz ovog niza prevedeni su diljem svijeta, ali poznati su i po iznimno popularnom televizijskom serijalu. U Hrvatskoj je dosad objavljeno deset krimića Andree Camillerija, od kojih devet u izdanju Profila: “Izlet u Tindari”, “Glas violine”, “Miris noći”, “Oblik vode”, “Zmijsko leglo”, “Paukova strpljivost”, “Drugi kraj konca”, “Zaštitna mreža” i “Catalanottijeva metoda”. Veliki talijanski meštar riječi preminuo je u Rimu u srpnju 2019.

Moglo bi vas zanimati

×

Paukova strpljivost

Andrea Camilleri

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu