Profil

Kreativna kuhinja

Stevo Karapandža

Brojni poklonici Steve Karapandže sigurno će uživati u ovoj knjizi recepata, stvarajući zajedno s velikim majstorom kuhinje 285 novih jela.
30.39 €228.97 kn

Barkod: 9789533132587

Broj stranica: 354

Godina objavljivanja: 2013.

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 19 cm

Težina: 905 g

Stevo Karapandža opet živi u svakom domu, u svakoj kuhinji kao dobri duh koji nam velikodušno otkriva svoje tajne, ne tražeći ništa zauzvrat.
Veljko Barbieri

Kreativna kuhinja

 „U Kreativnoj kuhinji’ objedinio sam svoj 40-godišnji rad. Ova je kuharica pomak od tradicije i klasike, na neki je način jednostavnija i u skladu s vremenom, globalna, jer danas su nam svima dostupni začini i namirnice iz cijeloga svijeta. Većina se jela može pripremiti dosta brzo, što je danas itekako važno, a recepti svima ostavljaju mogućnost da u njih unesu vlastitu kreaciju, maštu i strast.“
Autor

Predstavljajući nam nove načine pripreme i prezentacije juha, salata, hladnih i toplih predjela, jela od ribe, peradi, mesa i divljači te slastica, autor nas precizno, kako nas je i naviknuo, vodi kroz svijet cuisine simple. Tako se u kuharici mogu naći salate savršene za bilo koji obrok, poput one s komoračem i svježim kravljim sirom, koja se sjajno slaže s dimljenom ribom i tostom, ali je odlična i bez njih. Mirisni rižoto s kruškama i plavim sirom gotov je začas. Tko želi nešto hranjivo i toplo, tu je neobična kombinacija variva s ječmom, vinom i šafranom. Piletina s češnjakom može postati novi nedjeljni klasik, a može i teletina s umakom od parmezana i origana. I ljubitelji slastica uživat će kad isprobaju pana cottu s grejpom ili obične palačinke pretvore u egzotiku uz umak s narančom i đumbirom.

Knjiga sa 285 recepata, popraćena vrhunskim fotografijama, svima otvara novi prostor za uživanje, a Stevo Karapandža opet, kako u pogovoru kaže književnik i gastronomski stručnjak Veljko Barbieri, živi u svakom domu, u svakoj kuhinji kao dobri duh koji nam velikodušno otkriva svoje tajne, ne tražeći ništa zauzvrat.

Stevo Karapandža

Mnoge su generacije gurmana i onih koji bi to voljeli postati stasale uz recepte i kulinarske trikove Steve Karapandže. Delicije njegove kuhinje nisu bile rezervirane samo za goste kultnog zagrebačkog hotela Esplanade, gdje je bio chef. Naprotiv. U društvu legendarnog Olivera Mlakara, u općepoznatom terminu “prije Dnevnika”, Stevo Karapandža nesebično je dijelio svoje recepte s malih ekrana i tako našao put do stotina tisuća domova, ne samo u Hrvatskoj.

Moglo bi vas zanimati

×

Kreativna kuhinja

Stevo Karapandža

30.39 €228.97 kn
Dodajte u košaricu