Profil

U paukovoj mreži

Juraj Gracin

Roman u formi trilera u kojem autor razmatra u naše doba sve aktualnije pitanje odnosa čovjeka prema prirodi, koju čovjek umnogome ugrožava u težnji k svestranoj dominaciji.
11.81 €88.98 kn

Barkod: 9789533134161

Broj stranica: 222

Godina objavljivanja: 2015.

Vrsta uveza: meki

Visina: 18 cm

Širina: 13 cm

Težina: 213 g

Roman profesora, pisca, prevoditelja i gorljivog promicatelja i poticatelja kulture i glazbe.

U paukovoj mreži

Roman u kojem autor, u formi trilera, razmatra u naše doba sve aktualnije pitanje odnosa čovjeka prema prirodi, koju čovjek umnogome ugrožava u težnji k svestranoj dominaciji, često itekako pogubnoj. Tomu je suprotstavljena čista i kompetentna ekološka svijest prema općem dobru usmjerenih odabranika peteročlanog Uneskova tima, koji će, međutim, doživjeti strašnu sudbinu.

Na njih će podao atentat izvršiti pripadnici okultne sekte koji svoja nedjela obavljaju u ozračju stvorenom od strane državnog aparata ponesenog voljom za moć. Nakon teška udesa preživjet će samo mladi Vincent, doktorand s područja bioloških znanosti.

Oko njega, njegove zaručnice i obitelji ispreplest će se mreža zlih nakana koja će biti razotkrivena zahvaljujući zalaganju Interpolovih agenata i privatnog, obitelji privrženog detektiva te smionog istraživačkog novinara, svih onih, naime, koji su ozbiljno shvatili skoro pa nevjerojatne, ali uvjerljivo podastrte postavke Vincentova oca, profesora međunarodnoga prava i, iz hobija, vrsnog paleografa.

Juraj Gracin

Juraj Gracin (Zadar, 14. svibnja 1938.), talijanist i kroatist, pisac i prevoditelj, glazbeni djelatnik. Zvanje profesora talijanskoga jezika i književnosti stekao na Filozofskom fakultetu u Zadru, tada u sklopu Zagrebačkoga sveučilišta. Nakon poslijediplomskoga studija (Povijest hrvatske književnosti) pri Centru za poslijediplomske studije u Dubrovniku Sveučilišta u Zagrebu, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu magistrirao (1980., “Hrvatska radio-dramska književnost od početka 1957. do kraja 1967.) i doktorirao (1983., asopis Glasnik Matice dalmatinske, Zadar
1901. – 1904.) iz područja filoloških znanosti.
Na zadarskom Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu u stalnom radnom odnosu bio od kraja 1988. do umirovljenja: docent za scensku, filmsku i glazbenu umjetnost te i kulturnu politiku (voditelj Katedre za studij organizacije kulturnih djelatnosti); od 1. listopada 1990. na Odsjeku za talijanski jezik i književnost, u svojstvu docenta te izvanrednog profesora novije talijanske književnosti; tijekom
1990-ih godina, u nekoliko uzastopnih mandata, predstojnik Odsjeka te i pročelnik Zavoda za žive strane jezike. Pokretač (2001/2002.), voditelj i predavač Poslijediplomskog (magistarskog i doktorskog) znanstvenog studija književnosti.
Piše na hrvatskom i talijanskom jeziku, te i prevodi s/na oba jezika.
Objavio je velik broj recenzija, članaka, eseja, rasprava, prijevoda, nekoliko pripovijedaka te niz autorskih knjiga. Od 1980. redovni član Hrvatskoga društva skladatelja, a od 2013. počasni član Društva hrvatskih književnih prevodilaca.

Moglo bi vas zanimati

×

U paukovoj mreži

Juraj Gracin

11.81 €88.98 kn
Dodajte u košaricu