-30 %
Profil

Kockanje - kako protiv ovisnosti

Robert Torre

Pomoć i samopomoć za osobe ovisne o igrama na sreću.
Prva knjiga objavljena u Hrvatskoj a koja ukazuje na sve veći problem patološkog kockanja i klađenja posljednjih 20 godina.
10.49 €
7.34 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 7.34 €

Barkod: 9789533135571

Broj stranica: 151

Godina objavljivanja: 2017.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 182 g

Uspoređujući uvjete za razvoj kockarske ovisnosti u razvijenim zemljama i u Hrvatskoj, dr. Torre procjenjuje da je kod nas udio ovisnika oko jedan posto, što znači da je o kockanju ovisno čak 40.000 osoba.

Kockanje – kako protiv ovisnosti

Braneći stav da je kockanje zabava i dio osobne građanske slobode koja se ne smije ugroziti, dr. Robert Torre apelira na uspostavljanje zakonske regulative koja bi organizatore usmjerila prema društveno odgovornom priređivanju igara na sreću, zabranila njihovo reklamiranje te obvezala državu da dio sredstava prikupljenih oporezivanjem uloži u istraživanje kockanja i javnozdravstvene akcije koje educiraju o problemima koji proizlaze iz kockanja i klađenja.

Kockarska ovisnost najbrže se i najlakše razvija u mladenačkoj dobi, stoga se kockarnice trebaju pridržavati zabrane kockanja za malodobne osobe, koja je kod nas na snazi.

U svom priručniku, koji bi za kockare mogao biti prvi korak prema oporavku, dr. Torre opisuje kako se postaje kockar, kako se ovisnost učvršćuje i kako se pobjeđuje. Drugi dio knjige bavi se oporavkom kockara i opisuje kako ovisničku apstinenciju životnim navikama razviti u sigurno izlječenje.

Robert Torre

Dr. Robert Torre psihijatar je s višegodišnjim iskustvom rada s osobama s problemom pijenja, kockanja, klađenja i zlouporabe droga. Autor je više knjiga iz područja psihijatrije ovisnosti te brojnih članaka u stručnim i popularnim časopisima. Feljtonom, a zatim i knjigom Prava istina o psihijatriji izazvao je polemiku o aktualnom psihijatrijskom pristupu i pretjeranom korištenju psihofarmaka. Alkoholizam – prijetnja i oporavak i Kockanje − kako protiv ovisnosti priručnici su dr. Torrea iz serije o suvremenim ovisnostima, a kao i Prava istina o psihijatriji objavljeni su izdanju Profila.

Moglo bi vas zanimati

×

Kockanje - kako protiv ovisnosti

Robert Torre

10.49 €
7.34 €
Dodajte u košaricu