Profil

Fantastično sjajne žene koje su ušle u povijest

Kate Pankhurst

Hit slikovnica o inspirativnim ženama koje su ostavile traga u povijesti čovječanstva.
7.83 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533136691

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 32

Godina objavljivanja: 2019.

Prijevod: Davorka Herceg-Lockhart

Vrsta uveza: meki

Dob: 3 do 9 godina

Ilustracije: Kate Pankhurst

Visina: 25 cm

Širina: 25 cm

Težina: 196 g

Ova knjiga slavi izuzetne žene diljem svijeta čije su životne priče ušle u povijest.

Fantastično sjajne žene koje su ušle u povijest

Odleti u svemir s kozmonautkinjom Valentinom Tereškovom, postani moćna egipatska faraonka uz priču o snažnoj Hatšepsut, priključi se Mary Wollstonecraft u borbi za prava žena ili piši poput Mary Shelley bez čijeg Frankensteina povijest književnosti ne bi bila ista.

Prekrasne ilustracije i zanimljiv tekst iznimno talentirane autorice Kate Pankhurst savršen su dodatak pričama o sjajnim ženama koje su ostavile traga u povijesti čovječanstva.

Kate Pankhurst

Kate Pankhurst ilustratorica je i autorica slikovnica i knjiga za djecu. Živi i radi u Leedsu u svom kreativnom studiju koji je smješten u staroj mljekari. Kao dijete uvijek je crtala šašave likove i osmišljavala smiješne i neobičen priče, pa je sad sretna što joj je ljubav i hobi iz djetinjstva postao posao. Studirala je ilustriranje na BA i MA Sveučilištu Lancashire. Osvojila je 2002. godine Macmillan nagradu za ilustratore. Ilustrirala je brojne slikovnice i dječje knjige za druge autore, no isto tako piše i ilustrira vlastite serijale knjiga (Mariella Mystery Investigates). Putuje, širi ljubav i strast prema čitanju te održava mnogobrojne radionice za djecu. U izdanju Profila dosad su objavljene njezine dvije hit-slikovnice: Fantastično sjajne žene koje su promijenile svijet i Fantastično sjajne žene koje su ušle u povijest

×

Fantastično sjajne žene koje su ušle u povijest

Kate Pankhurst

7.83 €
Dodajte u košaricu