Profil

Dosta!

Bruno Šantek

Misija tajanstvenog suputnika – akcijski triler na hrvatski način.
11.81 €88.98 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533135076

Broj stranica: 226

Godina objavljivanja: 2016.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 299 g

Socijalna drama ili krimić? I jedno i drugo.

Dosta!

U kasne noćne sate, Saša pomogne pijanoj djevojci rizičnog ponašanja i spusti je s vlaka na željezničkoj stanici u Dugom Selu. U kasno doba noći nema kamo s promrzlom djevojkom, te je povede kući, nahrani i smjesti na spavanje. Djevojka je maloljetna, u bijegu od kuće, a možda i trudna. Pomoći ili odustati? Saša procjenjuje da treba pružiti ruku podrške djevojci koja ni ne zna što je prijateljstvo. Od toga dana, žrtve nasilja koje je dotad sam promatrao na svojim putovanjima vlakom između Zagreba i Dugog Sela, postaju Sašine štićenice. Saša odlučuje mešto promijeniti i umiješati se u njihove živote.

Roman “Dosta!” Brune Šanteka prije je socijalna drama nego krimić, jer su njegovi negativci većinom nepromišljeni nasilnici koji reagiraju nagonski, dok su žrtve nezaštićene žene i slabiji. Šantek time pojačava kod čitatelja socijalnu osjetljivost i suosjećanje, a i postavlja pitanje u kakvom svijetu želimo živjeti i što svatko od nas može učiniti kako bi se suprotstavio nasilju.

Bruno Šantek

Bruno Šantek, rođen 1969. godine u Zagrebu, autor je romana Tajkunovi nasljednici, Dosta! i ispovijesti o životu s astmom Izdisaj, koja je, uz komentare prof. dr. Nevena Tudorića, objavljena u biblioteci Profil klinika. Šantek je i plodan pjesnik, a prozu piše od 2004. godine. Njegov prvi krimić, Tajkunovi nasljednici, publika je dočekala s odobravanjem zbog dinamičnih akcijskih scena i poznatih krajolika u kojima se radnja odvija. Kritičari su pak Šanteka pohvalili kao dugoočekivanog nasljednika najpopularnijih autora domaćeg krimića Gorana Tribusona i Pavla Pavličića.

Moglo bi vas zanimati

×

Dosta!

Bruno Šantek

11.81 €88.98 kn
Dodajte u košaricu