Profil

Astma - izdisaj

Bruno Šantek

Cjelovit priručnik za suočavanje s bolešću namijenjen prvenstveno oboljelima i njihovim obiteljima, ali i liječnicima koji žele zaviriti u unutrašnji svijet oboljelog.
10.49 €79.04 kn

Barkod: 9789533133676

Broj stranica: 168

Godina objavljivanja: 2014.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 210 g

Autentične ispovijesti o proživljenoj bolesti mladih, vrlo talentiranih pisaca upotpunjuju se savjetima i komentarima lječnika.

Astma – izdisaj

Za uspjeh liječenja astme nužan je pozitivan i optimističan stav bolesnika – napominje prof. dr. Neven Tudorić u predgovoru knjige “Izdisaj”, odajući autoru priznanje zbog dugogodišnjeg stoičkog podnošenja napadaja i hirova bolesti koja oduzima dah. Bruno Šantek u Izdisaju je iznio sve kritičke točke dugogodišnjeg bolovanja od astme, od dijagnoze bolesti, s kojom se suočio još u dječjem krevetiću, preko odrastanja, sazrijevanja i traženja vlastitog mjesta u društvu, u kojem se uvijek osjećao drukčijim jer tadašnje metode liječenja nisu mogle obuzdati žestoke napadaje gušenja.

Šantek piše dojmljivo i slikovito, ne štedeći riječi dok opisuje kako je kao dijete učio ne plakati zbog injekcija i uspoređivati se sa zdravom djecom u svemu, osim u broju izostanaka u školi, kako je počeo koristiti inhalator i kako se navikao biti spreman na sve, ali i biti uvijek poseban i sam.

“Izdisaj” Brune Šanteka objavljen je u biblioteci Profil klinika koju zajednički pišu pacijenti i liječnici. Autentične ispovijesti o proživljenoj bolesti mladih, vrlo talentiranih pisaca upotpunjuju se savjetima i komentarima lječnika. Knjiga tako postaje cjelovit priručnik za suočavanje s bolešću namijenjen prvenstveno oboljelima i njihovim obiteljima, ali i liječnicima koji žele zaviriti u unutrašnji svijet oboljelog kako bi mu pomogli ili suosjećali s njime.

Bruno Šantek

Bruno Šantek, rođen 1969. godine u Zagrebu, autor je romana Tajkunovi nasljednici, Dosta! i ispovijesti o životu s astmom Izdisaj, koja je, uz komentare prof. dr. Nevena Tudorića, objavljena u biblioteci Profil klinika. Šantek je i plodan pjesnik, a prozu piše od 2004. godine. Njegov prvi krimić, Tajkunovi nasljednici, publika je dočekala s odobravanjem zbog dinamičnih akcijskih scena i poznatih krajolika u kojima se radnja odvija. Kritičari su pak Šanteka pohvalili kao dugoočekivanog nasljednika najpopularnijih autora domaćeg krimića Gorana Tribusona i Pavla Pavličića.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više
×

Astma - izdisaj

Bruno Šantek

11.81 €88.98 kn
Dodajte u košaricu