Profil

Arsen

Diana Šetka

Takvog smo ga voljeli, takvog ćemo ga pamtiti.
Arsenov život i karijera kroz svjedočanstva njemu bliskih ljudi.

DRUGO IZDANJE U MEKOM UVEZU.
19.90 €149.94 kn

Barkod: 9789533860169

Broj stranica: 240

Godina objavljivanja: 2023.

Vrsta uveza: meki

Visina: 23.4 cm

Širina: 16.6 cm

Težina: 445 g

U knjizi su objavljene i ekskluzivne fotografije Arsena Dedića koje su tijekom njegove karijere snimili vrsni fotografi, a tu su i fotografije iz privatnih albuma.

Arsen

Arsen Dedić (1938. – 2015.) ostavio je golem trag u hrvatskoj kulturi i umjetnosti, a i u sjećanjima ljudi s kojima je surađivao, živio i prijateljevao. Autorica Diana Šetka u ovoj knjizi rekonstruirala je njegov život i karijeru kroz svjedočanstva tih njemu bliskih ljudi, mahom značajnim ličnostima hrvatske kulture, glazbe, estrade, medija.

U ovoj su knjizi obuhvaćena sjećanja na Dedića koja su autorici ekskluzivno iznijeli: Rade Šerbedžija, Tonko Maroević, Igor Zidić, Tereza Kesovija, Mirko Ilić, Pero Zlatar, Mario Bogliuni, Dimitrije Popović, Zoran Predin, Lado Leskovar, Zlatko Vitez, Dragan Despot, Antun Vrdoljak, Goran Matović, Branko Bulić te još cijeli niz drugih osoba. Tu su i sjećanja najbližih članova Dedićeve obitelji, supruge Gabi Novak, kćeri Sandre i sina Matije te brata Milutina.

U tim se sjećanjima mogu iz najbliže intimne perspektive pratiti njegov život i rad, rekonstruirano je njegovo djetinjstvo, dolazak u Zagreb, snalaženje u novoj sredini, prvo iskazivanje njegova velikog talenta, probijanje na estradi, nastupi i turneje po zemlji i inozemstvu, prijateljstva s velikim međunarodnim zvijezdama, Sergijom Endrigom, Ginom Paolijem, Bulatom Okudžavom. Tu su i svjedočanstva osoba s kojima je surađivao na filmu, u kazalištu, u literaturi. Knjiga na taj jedinstveni način prati Dedića sve do njegovih posljednjih godina kada je operiran te na koncu preminuo.

Diana Šetka

Diana Šetka, rođena 1957. u Zagrebu, diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarka je specijalizirana za kulturu. Zaposlila se 1985. u Vjesniku, od 1988. radi kao reporterka u Areni, a od sredine devedesetih godina u Gloriji.

Moglo bi vas zanimati

×

Arsen

Diana Šetka

19.90 €149.94 kn
Dodajte u košaricu