Profil

Alkoholizam - prijetnja i oporavak

Robert Torre

Kako nas alkohol može uništiti i kako to možemo spriječiti.
Vodeći hrvatski stručnjak za ovisnosti objašnjava kako pomoći ovisnicima o alkoholu i njihovim obiteljima.
10.49 €79.04 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533133973

Broj stranica: 270

Godina objavljivanja: 2015.

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 16 cm

Težina: 380 g

Zbog tradicije i društvenih običaja, kod nas društvo tolerira pripitost i pijanstvo. Malo je poznato da je smanjenje potrošnje alkoholnih pića među umjerenim pilcima jedna od najvažnijih mjera koja može smanjiti učestalost i težinu poremećaja izazvanih alkoholom.

Alkoholizam – prijetnja i oporavak

U Hrvatskoj je najmanje 250 000 ovisnika o alkoholu ili 15 posto punoljetnog muškog stanovništva i 4 posto punoljetnih žena, a da je alkohol nedavno otkriven, dobio bi status najteže od svih postojećih ilegalnih droga, ustvrdio je dr. Robert Torre u svojoj knjizi Alkoholizam: prijetnja i oporavak.

Zbog tradicije i društvenih običaja, kod nas društvo tolerira pripitost i pijanstvo. Malo je poznato da je smanjenje potrošnje alkoholnih pića među umjerenim pilcima jedna od najvažnijih mjera koja može smanjiti učestalost i težinu poremećaja izazvanih alkoholom.
Dr. Torre još 2006. objavio je knjige Propadanje alkoholičara i Oporavak alkoholičara koje se smatraju najkvalitetnijim priručnicima koji su osvijetlili problem alkoholizma u Hrvatskoj s medicinskog stajališta i sa stajališta javnog zdravstva. Najpraktičniji savjeti i liječničke preporuke koje mogu pomoći najvećem broju ovisnika i njihovim obiteljima sad se objavljuju u jedinstvenom priručniku za praktičnu primjenu. Dr. Torre odgovara na pitanja kako pomoći članovima obitelji alkoholičara i zaštititi ih od razorne moći alkohola, kako podržati svakog ovisnika koji želi prestati piti i pomoći mu da organizira svoj život bez alkohola te zašto su klubovi liječenih alkoholičara i dalje nezamjenjiv način pomoći bivšim ovisnicima.

U ovom priručniku nalaze se i odgovori na pitanja kako pomoći članovima obitelji alkoholičara i zaštititi ih od razorne moći alkohola, kako podržati svakog ovisnika koji želi prestati piti i pomoći mu da organizira svoj život bez alkohola te zašto su klubovi liječenih alkoholičara i dalje nezamjenjiv način pomoći bivšim ovisnicima.

Budući da je alkoholizam problem koji treba rješavati javno zdravstvo i cijelo društvo, dr. Torre knjigu namjenjuje i psihijatrima, socijalnim radnicima, liječnicima primarne zdravstvene zaštite, djelatnicima ministarstava unutarnjih poslova te publicistima i stručnjacima koji populariziraju psihijatrijsku znanost.

Robert Torre

Dr. Robert Torre psihijatar je s višegodišnjim iskustvom rada s osobama s problemom pijenja, kockanja, klađenja i zlouporabe droga. Autor je više knjiga iz područja psihijatrije ovisnosti te brojnih članaka u stručnim i popularnim časopisima. Feljtonom, a zatim i knjigom Prava istina o psihijatriji izazvao je polemiku o aktualnom psihijatrijskom pristupu i pretjeranom korištenju psihofarmaka. Alkoholizam – prijetnja i oporavak i Kockanje − kako protiv ovisnosti priručnici su dr. Torrea iz serije o suvremenim ovisnostima, a kao i Prava istina o psihijatriji objavljeni su izdanju Profila.

×

Alkoholizam - prijetnja i oporavak

Robert Torre

10.49 €79.04 kn
Dodajte u košaricu