Profil

Sveci biblije sijena

Ian Rankin

Jedan od najuspješnijih pisaca kriminalističkih romana svih vremena – kralj tartan noira.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789533133157

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 349

Godina objavljivanja: 2014.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 470 g

Ian Rankin donosi intrigantan krimić koji čitatelja tjera na čitanje do posljednje stranice.
Literary review

Sveci biblije sijena

Nakon što je za upravljačem svojega automobila pronađena onesviještena djevojka, dokazi upućuju na to da nije riječ o običnu sudaru. Pogotovo kada se pokaže da je njezin dečko sin škotskog ministra pravosuđa i da nijedno od njih nije voljno surađivati s policijom. U međuvremenu, John Rebus ponovno je u policijskoj službi. Donesen je novi zakon, kojim se škotskom pravosuđu omogućuje ponovno istraživanje starih zločina pa je otvoren trideset godina star slučaj u kojem se Rebusa i njegove davne kolege tereti za korupciju, a i mnogo gore stvari. On i njegovi kolege, koji su se prozvali Svecima, položili su zavjet vječne odanosti nad knjigom koju su nazvali Biblijom sjena. No budući da istragu vodi detektiv Malcolm Fox, odlučan u namjeri da Rebusa iskoristi za vlastite ciljeve, zločini iz prošlosti neće još dugo ostati skriveni.

„Rebus je nezaobilazan središnji lik Rankinova najboljeg romana posljednjih godina. Prvoklasan triler, ali i forenzično seciranje suvremenog škotskog društva.“
Independent

„Sveci Biblije sjena pružaju iznimno ugodno druženje, kao kad se u pivnici sretneš na piću sa starim prijateljem.“
Big Issue

Ian Rankin

Ian Rankin rođen je 1960. godine u škotskom okrugu Fife. Diplomirao je na Edinburškom sveučilištu 1982., a njegov je prvi roman o detektivu Rebusu objavljen 1987. godine. Romani o Rebusu danas su prevedeni na trideset šest jezika i postali su bestseleri diljem svijeta. Dosad je Rankin objavio 29 romana i 3 zbirke kratkih priča. U Profilovu su izdanju izašli romani Pitanje krvi, Kraj igre i Pritužbe. Ian Rankin nagrađen je članstvom u Hawthornden Fellowshipu, a osvojio je i književnu nagradu Chandler-Fulbright. Četiri je puta osvajao nagradu Dagger koju dodjeljuje Društvo pisaca kriminalističkih romana, uključujući i nagradu Diamond Dagger. Osvojio je i slavnu američku nagradu Edgar. Usto, ušao je u najuži izbor za dodjelu američke nagrade Anthony, osvojio dansku nagradu Palle Rosenkrantz, francusku Grand Prix du Roman Noir i njemačku Deutscher Krimipreis. Ianu Rankinu dodijeljene su počasne diplome sveučilišta Abertay, St. Andrews, Edinburgh, Hull i Open University. Kao stalni suradnik Newsnight Reviewa na BBC2, predstavio je vlastitu televizijsku seriju, Ian Rankin’s Evil Thoughts. Rankin je u Velikoj Britaniji na samom vrhu ljestvice najprodavanijih autora i odlikovan je Redom Britanskog Carstva za doprinos književnosti, a tu je počast odlučio primiti u Edinburghu, gradu u kojem živi sa suprugom i dva sina.

Moglo bi vas zanimati

×

Sveci biblije sijena

Ian Rankin

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu