Profil

Soba ubojstava

P. D. James

Majstorsko djelo psihološke složenosti. Ono još jedanput dokazuje da P. D. James potpuno zaslužuje svoje mjesto među najboljim modernim romanopiscima.
10.49 €79.04 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533194585

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 349

Godina objavljivanja: 2012.

Prijevod: Anita Allen

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 476 g

Svjetski hit prve dame britanskog krimića.

Soba ubojstava

U Dupayneu, malom privatnom muzeju na rubu londonskog parka Hampstead heath posvećenom međuratnim godinama od 1919. do 1939., vlada kaos. Povjerenici zaklade – troje djece osnivača muzeja, starog Maxa Dupaynea – nikako se ne slažu oko toga treba li muzej zatvoriti. Jedan od njih biva brutalno ubijen i ono što je izgledalo kao obična obiteljska prepirka pretvara se u užas. Jer čak i dok zapovijednik Adam Dalgliesh i njegov tim istražuju prvo ubojstvo, otkriva se i drugo tijelo. Očito, netko je u Dupayneu spreman ubiti, i to ne samo jedanput…
Da sve bude još sablasnije, čini se da ubojstva oponašaju zloglasne zločine iz prošlosti predstavljene u jednoj od najpopularnijih galerija u muzeju, “Sobi ubojstava”.

P. D. James (Phyllis Dorothy James)

Britanska spisateljica P. D. James (1920. – 2014.) ubraja se među najslavnije i najcjenjenije svjetske autore krimića, od kojih je većina dobila i televizijske ekranizacije. Prije nego što je 1979. godine otišla u mirovinu, radila je u Forenzičkom uredu i Uredu za suzbijanje kriminaliteta britanskog Ministarstva unutarnjih poslova, te kao sutkinja za prekršaje i članica upravnog odbora BBC-ja. Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja, a 1991. dodijeljen joj je naslov barunice James od Holland Parka.

Moglo bi vas zanimati

×

Soba ubojstava

P. D. James

10.49 €79.04 kn
Dodajte u košaricu