Profil

Peto evanđelje

Ian Caldwel

Bestseler New York Timesa.
Napeti triler o braći svećenicima uhvaćenima u mrežu zakulisnih igara Vatikana.
17.12 €128.99 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533134369

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 439

Godina objavljivanja: 2015.

Prijevod: Dražen Čulić

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 576 g

Čudesan roman. Triler prepun ljudske drame i zabranjenog znanja.
Lev Grossman

Peto evanđelje

U Vatikanu 2004. godine, kada je papa Ivan Pavao II. pred kraj svog života poželio da se katolici i pravoslavci opet ujedine, otvara se izložba koja se priprema u najvećoj tajnosti. Svega tjedan dana prije otvaranja kustos izložbe je ubijen, a iste noći provalnici upadaju u dom grkokatoličkog svećenika, oca Alexa koji živi u Vatikanu s petogodišnjim sinom. Nakon što se istraga nađe u slijepoj ulici, otac Alex počinje sam istraživati, ali kako bi pronašao ubojicu, mora otkriti kustosovu tajnu povezanu s najpoznatijom kršćanskom relikvijom, ali i samim vrhom Vatikana.

Peto evanđelje drugi je, dugoočekivani roman američkog pisca Iana Caldwella. Radnja ovog uzbudljivog djela koje se istodobno čita i kao potresna obiteljska priča o žrtvovanju i oprostu u cijelosti je smještena u Vatikanu. Bestselerom New York Timesa postao je čim je izašao.

„Ova sjajna knjiga postavlja standarde žanra. Peto evanđelje prava je rijetkost: eruditski roman koji se ne ispušta iz ruku i koji će promijeniti način na koji gledate na organiziranu religiju, čovječanstvo, a možda i na sebe same.“
David Baldacci

„Superioran triler religiozne tematike. Inteligentan i duboko kontemplativan stil, zajedno s nekoliko nevjerojatnih preokreta, izdvajaju Peto evanđelje od djela slične tematike, ali pomno osmišljeni likovi ono su što ovaj roman o iskupljenju čini toliko potresnim.“
Publishers Weekly

Ian Caldwel

Ian Caldwell 2004. sa svojim srednjoškolskim prijateljem Dustinom Thomasonom objavio je debitantski roman Pravilo četvorice koji je postao izdavačka senzacija te je prodan u gotovo dva milijuna primjeraka samo u SAD-u i preveden na 35 jezika. Roman Peto evanđelje pisao je deset godina, a napravio je čak 12 verzija priče dok nije napisao onu kojom je bio zadovoljan te tijekom pisanja konzultirao je brojne svećenike, poznavatelje crkvenog prava i teologe.

Moglo bi vas zanimati

×

Peto evanđelje

Ian Caldwel

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu