-50 %
Profil

Nevidljivi čuvar

Dolores Redondo

Španjolska kriminalistička senzacija koja je osvojila Europu i svijet.
15.79 €
7.90 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 7.90 €

Barkod: 9789533133638

Jezik izvornika: Španjolski

Broj stranica: 360

Godina objavljivanja: 2015.

Prijevod: Simona Delić

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 465 g

Izuzetan krimić koji izlazi iz okvira. Pripovijedanje je veličanstveno, uzbudljivo, primamljivo… Nemojte propustiti.
El Periódico

Nevidljivi čuvar

Tijelo mrtve tinejdžerice pronađeno je na obalama rijeke Baztán. Ni 24 sata kasnije stravični je zločin povezan s ubojstvom druge tinejdžerice. Na čelo istrage postavljena je viša inspektorica Amaia Salazar, a potraga za serijskim ubojicom natjerat će je da se vrati u Elizondo, svoje rodno mjesto okruženo tajnovitim šumama Baskije, mjesto za koje se nadala da mu se nikad neće morati vratiti. Mlada inspektorica ubrzo shvaća da će se, ako želi uhvatiti nemilosrdnog serijskog ubojicu, morati suočiti sa sredinom koja je sklona pučkim predajama objašnjavati sve probleme, ali i s demonima vlastite prošlosti.

„Dolores Redondo izgradila je fascinantnu složenu fabulu ispreplićući tri književne tradicije koje naizgled nemaju ništa zajedničko… Bez obzira na žanr romana, na kraju postoji samo dobra i loša književnost. A ovo je djelo dobre književnosti.“
El Cultural

„Roman koji istražuje opreke: čovječnosti i okrutnog zločina, drevne legende i suvremene tehnike, obiteljske traume i tamnih uvjerenja.“
L’Express

Dolores Redondo

Dolores Redondo autorica je kriminalističke trilogije o dolini Baztán koja je samo u Španjolskoj prodana u više od milijun primjeraka, a objavljuje se na više od 30 jezika svijeta. I prvi i drugi nastavak serijala – Nevidljivi čuvar i Nasljeđe u kostima – ušli su u finale najprestižnije svjetske književne nagrade Dagger za inovativnu kriminalističku prozu i to u konkurenciji s djelima iz cijeloga svijeta. Po serijalu je snimljen i film iza kojeg stoje producenti ekranizacija Stiega Larssona i Henninga Mankella. Kritičari tvrde da je razlog iznimna uspjeha romana taj što je Dolores Redondo stvorila novu vrstu detektivskog romana koji uspješno spaja elemente psihološkog trilera i kriminalističke priče s legendama Baskije.
Dolores Redondo nakon iznimnog uspjeha serijala objavila je roman Todo esto te daré za koji je osvojila nagradu Planeta, jednu od najznačajnijih nagrada španjolskog govornog područja.

Moglo bi vas zanimati

×

Nevidljivi čuvar

Dolores Redondo

15.79 €
7.90 €
Dodajte u košaricu