-20 %
Profil

Najgori dan u životu

Karen M. McManus

Majstorica trilera za mlade, Karen M. McManus, s ovim je romanom ušla u uži izbor prestižne nagrade "British Book Awards" u kategoriji najbolje knjige za djecu 2022. godine.
17.12 €
13.70 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13.70 €

Barkod: 9789533138954

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 288

Godina objavljivanja: 2022.

Prijevod: Andrea Pongrac

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 378 g

Svi romani Karen M. McManus bili su na prvome mjestu ljestvice bestselera New York Timesa.

Najgori dan u životu

Troje pripovjedača – Ivy, Mateo i Cal – zajedno pohađaju srednju školu. Krajem osnovne škole bili su najbolji prijatelji, ali sad nemaju mnogo toga zajedničkog. Kad Cal zakasni u školu i naleti na Ivy i Matea, odluče zajedno markirati. Za dobra stara vremena, kao uspomenu na nezaboravno markiranje u osnovnoj školi koje su proglasili najboljim danom u životu. No nisu oni jedini koji su tog dana odlučili izbjeći nastavu. Kad spaze kolegu iz razreda Briana Boneyja Mahoneyja, koji se čudno ponaša, odluče ga pratiti u napuštenu zgradu i nalete ravno na mjesto ubojstva. Šokirani onim što su vidjeli, u bijegu pred policijom čije ih sirene upozoravaju da vrlo lako mogu postati sumnjivci, iznenađeni medijskom interesom, slobodan se dan pretvara u noćnu moru. Svatko je imao poneki razlog za markiranje tog dana, ali dok pokušavaju otkriti što se dogodilo Brianu, polako se otkrivaju tajne koje su pažljivo skrivali. Zajedno tragaju za odgovorima pa se njihovo prijateljstvo ponovo razvija, ali i dovodi u kušnju.

Svi romani Karen M. McManus bili su na prvome mjestu ljestvice bestselera New York Timesa, a prvi njezin roman, Lažljivac među nama, ondje je dosad provep više od 220 tjedana. Po njemu je snimljena serija koja se može pogledati na Netflixu, a očekuje se i snimanje druge sezone prema romanu Kobna igra. Romani Karen M. McManus prevedeni su na 43 jezika i samo su na engleskom jeziku prodani u milijun primjeraka.

Profil

Karen M. McManus

Karen M. McManus živi u državi Massachusetts. Diplomirala je novinarstvo na Sveučilištu Northeastern. Novinarsko znanje danas najviše koristi pri pisanju izmišljenih zapleta u svojim romanima. Dosad je objavila šest romana koji su svi bili na top-listama prodavanosti diljem svijeta, a dobivali su i izvanredne kritike.

Roman, Lažljivac među nama, na prvome mjestu ljestvice bestselera New York Timesa  proveo je više od pet godina. Po njemu je snimljena serija koja se može pogledati na Netflixu. Romani Karen M. McManus prevedeni su na 43 jezika i samo su na engleskom jeziku prodani u milijun primjeraka. Roman Najgori dan u životu bio je u finalu prestižne nagrade British Book Awards u kategoriji najbolje knjige za mlade 2022. godine.

 

Photo by: Kaitlyn Litchfield

Moglo bi vas zanimati

×

Najgori dan u životu

Karen M. McManus

17.12 €
13.70 €
Dodajte u košaricu