Profil

Dečko, dama, kralj, špijun

John Le Carre

Najveći majstor špijunskog trilera i njegov nenadmašni junak u remek djelu koje ih je proslavilo.
13.14 €99.00 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533193694

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 304

Godina objavljivanja: 2012.

Prijevod: Janko Paravić

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 406 g

Najbolje što je Le Carré napisao.
The Spectator

Dečko, dama, kralj, špijun

London, 1973. U svijetu špijuna krtica ruje svoje labirinte, raskrižja i zamke, a onaj tko je pokuša uloviti i sam bi mogao završiti kao lovina. Zato su zadatak povjerili Smileyju. Iz vrha britanske tajne službe već godinama curi. Sovjeti uništavaju najbolje ljude i operacije Cirkusa i više nema sumnje da se iza kodnog imena Gerald krije dvostruki špijun – jedan od Smileyjevih kolega. Ali kako slijediti krticu a da ti se strop ne sruši glavu? Dok Smiley provodi svoju tajnu istragu, u ritmu dječje brojalice figure na ploči mijenjaju mjesta, sve dok ne postane jasno da su „junak“ i „izdajnik“ tek prazne riječi, i da će na kraju ove partije šaha jedan od igrača izgubiti ono najvažnije – život.

Radnja je ovoga špijunskog trilera smještena u vrijeme Hladnoga rata, a u njezinu je središtu veteran špijunaže koji je prisiljen povući se iz mirovine kako bi pronašao sovjetskoga agenta, krticu u britanskoj obavještajnoj službi, poznatijoj pod imenom MI6. MI6 je kratica za “Vojnu obavještajnu službu, sekcija šest”, a njezin je zadatak špijunaža u inozemstvu.

Veliki kino hit 2012.!

John Le Carre

John le Carré, rođen 1931. godine, jedan je od najpoznatijih i najpriznatijih britanskih pisaca kriminalističkih i špijunskih romana. Bio je nekada nakratko član britanske tajne službe, ali proteklih pedeset godina živi od pisanja. Za svoj rad ovjenčan je nizom prestižnih priznanja, a svi njegovi romani postali su bestseleri, prevedeni na brojne jezike. Nemali broj njih dobio je sjajne filmske i televizijske ekranizacije. U Profilovom izdanju objavljeni su njegovi romani Pjesma misionara, Najtraženiji čovjek, Nezgodna istina, Dečko, dama, kralj, špijun te Izdajnik po našem ukusu.

Moglo bi vas zanimati

×

Dečko, dama, kralj, špijun

John Le Carre

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu