-20 %
Profil

Jura i upute za odrastanje

Roman Simić

Priča o dogodovštinama dječaka Jure koji kroz priču otkriva svijet oko sebe. Ovaj put Jura odlazi baki i djedu na more. Tamo upoznaje svoje male rodice...
11.81 €
9.45 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 9.45 €

Barkod: 9789533137919

Broj stranica: 36

Godina objavljivanja: 2020.

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 6 +

Ilustracije: Manuel Šumberac

Visina: 26.5 cm

Širina: 23.5 cm

Težina: 411 g

Kako je Jura odlučio biti hrabar i odrastao?

Jura i upute za odrastanje

Jura odlazi baki i djedu na more. Tamo upoznaje svoje male rodice, blizanke Mariju i Anu. Te su dvije crvenokose mališanke nevjerojatne: vrlo su vragolaste i sve nekako ispadne po njihovom, ali znaju odgovor na svako pitanje. Pa im Jura nakon dugog razmišljanja odluči postaviti pitanje na koje neće znati odgovor: kako se postaje odrastao? Što se događa s nama. Ali blizanke i na to pitanje mudro odgovaraju kao od šale. No kad se nađu u barci daleko od obale, Jura shvaća da u praksi treba primijeniti nova znanja i odluči biti hrabar i odrastao.

Roman Simić nagrađen je nagradom Grigor Vitez za tekst u slikovnici Jura i gospođica Zavissst, a ilustrator Manuel Šumberac dvaput je dobio istu nagradu – prvi put za ilustracije u slikovnici Jura i kuckalo protiv dosade, a drugi put za svoju autorsku slikovnicu Potraga. Nagradu Ovca u kutiji taj je dvojac dobio dvaput: za slikovnice Baba Jaga i div Zaborav te Jura i gospođica Zavissst.

Roman Simić i Manuel Šumberac već je etablirani dvojac prepoznatljivog izričaja: Roman ritmičnim tekstom i dojmljivom pričom, a Manuel jednako živim i inspirativnim ilustracijama. Savršeno su uigrani par koji svaku sljedeću priču dočarava na osobit i divan način.

Roman Simić i Manuel Šumberac

Roman Simić jedan je od najcjenjenijih hrvatskih književnika koji je dobio brojne nagrade. Osim nagrade „Grigor Vitez“ za tekst slikovnice Jura i gospođica Zavissst i „Ovce u kutiji“ za Babu Jagu i diva Zaborava te Juru i gospođicu Zavissst, osvojio je još nagradu „Jutarnjeg lista“ za najbolju domaću proznu knjigu 2005., nagradu „Večernjeg lista“ „Ranko Marinković“ za priču 2012., „Kiklop“ za najbolju domaću proznu knjigu 2012. Više od dvadeset godina organizirao je i vodio Festival europske kratke priče. Pojedinačne su mu priče prevedene na petnaestak svjetskih jezika, a knjige prevedene na engleski, njemački, španjolski, poljski, slovenski i makedonski jezik te objavljene u Srbiji. Uredio je nekoliko izbora i antologija suvremene hrvatske kratke priče.

Manuel Šumberac dobio je važne nagrade za svoj rad: nagradu „Grigor Vitez“ za ilustracije u slikovnicama Jura i kuckalo protiv dosade i Potraga, a kao glavni animator na filmu Guliver autora Zdenka Bašića osvaja Grand Prix 19. Dana hrvatskog filma te posebno priznanje na Filmskom festivalu Libertas u Dubrovniku; za svoj animirani film Escargot (2010.) osvojio je drugu nagradu na 42. Reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva te prvu nagradu na festivalu Balkans Beyond Borders. Najznačajniju hrvatsku glazbenu nagradu „Porin“ osvojio je dvaput – 2010. za Gibbonijev videospot Žeđam i 2012. za likovno oblikovanje albuma Svijet glamura Hladnog piva; za animirani glazbeni videobroj Your Irresistible Smile 2012. osvojio je „Golden Bra Award“ za najbolju animaciju na Magdalena International Festival of Creative Communication; „Zlatnu ribicu Neuma“ osvojio je 2014. za najbolji 3D animirani film na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Neumu. Dosad je napravio četiri autorska animirana filma i četiri videospota.

Moglo bi vas zanimati

×

Jura i upute za odrastanje

Roman Simić

11.81 €
9.45 €
Dodajte u košaricu