Profil

Jura i raketa za tužne misli

Roman Simić

U novoj uzbudljivoj pustolovini mali detektiv Jura susrest će se s tugom, dosad najtežim problemom u svojoj dječačkoj karijeri.
11.81 €88.98 kn

Barkod: 9789533138671

Broj stranica: 32

Godina objavljivanja: 2021.

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 6 +

Ilustracije: Manuel Šumberac

Visina: 26 cm

Širina: 23 cm

Težina: 402 g

Maštovita i razigrana, ova utješna slikovnica o tuzi sjajan je dodatak seriji dragulja iz pera Romana Simića i kista Manuela Šumberca.

Jura i raketa za tužne misli

U novoj uzbudljivoj pustolovini mali detektiv Jura susrest će se s tugom, dosad najtežim problemom u svojoj dječačkoj karijeri. Jako ga je pogodilo kad je vidio dvojicu prijatelja kako se tuku, čak mu ni glava krokodila od koje se odbijaju tužne misli nije uspjela pomoći. A onda je sreo Debelu Martu koja ga je pažljivo saslušala kad joj je sve u detalje ispričao. I rekla mu kako ona rješava takav problem kad joj se druga djeca rugaju – zamisli raketu, u nju utrpa svoju tužnu misao i pošalje je sve do Mjeseca. I Jura odluči iskoristiti tu savršenu ideju, ali šteta je da ta raketa putuje samo s jednom misli. Stoga se Jura baci u izgradnju rakete, a zatim zajedno s Martom u nju ubacuje sve negativne osjećaje koje je skupio.

Tako u ovoj divnoj slikovnici Jura s tužnim mislima kreće na put kroz ljutnju i strah, hrabrost i suosjećanje da bi ih (prije odlaska na spavanje) ostavio na mjestu na kojemu se s tugom treba rastati.

Maštovita i razigrana, ova utješna slikovnica o tuzi sjajan je dodatak seriji dragulja iz pera Romana Simića i kista Manuela Šumberca. Ovom čarobnom dvojcu Jura i raketa za tužne misli peta je zajednička slikovnica. Njihova prva zajednička slikovnica Baba Jaga i div Zaborav ušla je u lektiru po izboru učitelja i knjižničara, za slikovnicu Jura i gospođica Zavissst Roman Simić dobio je nagradu „Grigor Vitez“, dok je Manuel Šumberac istu nagradu dobio za ilustracije za slikovnicu Jura i kuckalo protiv dosade, a zajedno su nagradu „Ovca u kutiji“ dobili za slikovnicu Jura i gospođica Zavissst.

Roman Simić i Manuel Šumberac

Roman Simić jedan je od najcjenjenijih hrvatskih književnika koji je dobio brojne nagrade. Osim nagrade „Grigor Vitez“ za tekst slikovnice Jura i gospođica Zavissst i „Ovce u kutiji“ za Babu Jagu i diva Zaborava te Juru i gospođicu Zavissst, osvojio je još nagradu „Jutarnjeg lista“ za najbolju domaću proznu knjigu 2005., nagradu „Večernjeg lista“ „Ranko Marinković“ za priču 2012., „Kiklop“ za najbolju domaću proznu knjigu 2012. Više od dvadeset godina organizirao je i vodio Festival europske kratke priče. Pojedinačne su mu priče prevedene na petnaestak svjetskih jezika, a knjige prevedene na engleski, njemački, španjolski, poljski, slovenski i makedonski jezik te objavljene u Srbiji. Uredio je nekoliko izbora i antologija suvremene hrvatske kratke priče.

Manuel Šumberac dobio je važne nagrade za svoj rad: nagradu „Grigor Vitez“ za ilustracije u slikovnicama Jura i kuckalo protiv dosade i Potraga, a kao glavni animator na filmu Guliver autora Zdenka Bašića osvaja Grand Prix 19. Dana hrvatskog filma te posebno priznanje na Filmskom festivalu Libertas u Dubrovniku; za svoj animirani film Escargot (2010.) osvojio je drugu nagradu na 42. Reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva te prvu nagradu na festivalu Balkans Beyond Borders. Najznačajniju hrvatsku glazbenu nagradu „Porin“ osvojio je dvaput – 2010. za Gibbonijev videospot Žeđam i 2012. za likovno oblikovanje albuma Svijet glamura Hladnog piva; za animirani glazbeni videobroj Your Irresistible Smile 2012. osvojio je „Golden Bra Award“ za najbolju animaciju na Magdalena International Festival of Creative Communication; „Zlatnu ribicu Neuma“ osvojio je 2014. za najbolji 3D animirani film na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Neumu. Dosad je napravio četiri autorska animirana filma i četiri videospota.

×

Jura i raketa za tužne misli

Roman Simić

11.81 €88.98 kn
Dodajte u košaricu