-30 %
Profil

Iva, do Mjeseca i natrag

Roman Simić

Prvi roman nagrađivanog hrvatskog pisca u kojem sve vrvi od akcije, a istovremeno je nježan, duhovit, zabavan i pun emocija.
13.14 €
9.20 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 9.20 €

Barkod: 9789533138565

Broj stranica: 260

Godina objavljivanja: 2021.

Vrsta uveza: meki

Dob: 6 +

Ilustracije: Stjepan Bartolić

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 334 g

Ovaj je roman svojim duhovitim i dramatičnim ilustracijama obogatio slavni strip autor Stjepan Štef Bartolić.

Iva, do Mjeseca i natrag

Sve počinje kad tata troje tinejdžera – Ive (14), Marula (16) i Tina (12) dobiva zagonetnu figuricu i poziv u Liku na čitanje oporuke rođaka kojeg nikad nije vidio. Njihovoj će se avanturi i potrazi za zakopanim blagom od Zagreba, preko Zadra, Karlobaga, Otočca pa sve do Mjeseca i natrag priključiti unuk rođaka iz oporuke i njegova kći divnih zelenih očiju te izuzetan džentlemen Švabo s dobroćudnim sinom. Dok se oni se oni međusobno polako upoznaju i pomalo otkrivaju tuđe tajne, iz prikrajka ih slijedi par opasnih sumnjivaca, a pozadinsku im potporu čine jedna neobična baka, jedne trojke iz epruvete, jedan alergični policajac i jedna brižna mama.

Prateći Ivu u neizvjesnoj pustolovini odrastanja, nagrađivani autor Roman Simić napisao je zabavnu i dirljivu knjigu koja pršti od akcije i emocija, humora i uzbuđenja. Više od svega ipak, Iva, do Mjeseca i natrag moderan je obiteljski roman koji o svijetu i razmišljanjima mladih govori njihovim jezikom, ali koji će s velikim zadovoljstvom čitati i njihovi stari(ji).

Sa svojeg uzbudljivog putovanja Iva nam je donijela iznimno rijetku dragocjenost: knjigu koja nas povezuje i okuplja.

Roman Simić

Urednik i pisac Roman Simić, rođen je 1972. u Zadru, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završio je studij komparativne književnosti i španjolskog jezika. Autor je: U trenutku kao u divljini (poezija, s V. Grgurićem i T. Zajecom, 1996.); zbirki priča Mjesto na kojem ćemo provesti noć (2000.), U što se zaljubljujemo (2005.), Nahrani me (2011.), slikovnica Baba Jaga i div Zaborav (2015.) i Jura i kuckalo protiv dosade (2017.) te Jura i gospođica Zavissst (2019.) Dobitnik je Nagrade Jutarnjeg lista za najbolju domaću proznu knjigu 2005., nagrade Večernjeg lista Ranko Marinković za kratku priču 2012., Kiklopa za najbolju domaću proznu knjigu 2012. te Ovca u kutiji za Juru i gospođicu Zavissst 2019. Jedan od osnivača i voditelja Festivala europske kratke priče. Pojedinačne su mu priče prevođene na petnaestak svjetskih jezika, a knjige prevođene na engleski, njemački, španjolski, poljski, slovenski i makedonski jezik te objavljivane u Srbiji.

Moglo bi vas zanimati

×

Iva, do Mjeseca i natrag

Roman Simić

13.14 €
9.20 €
Dodajte u košaricu