Profil

Uvale boli i ljubavi

Kate Mitchell

Prvi dalmatinski roman domaće kraljice ljubića.
10.49 €79.04 kn

Barkod: 9789533133423

Broj stranica: 253

Godina objavljivanja: 2014.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 291 g

Splitska riva, Dioklecijanova palača i trogirske vedute scenografija su za ljubavnu priču u autentičnom dalmatinskom ambijentu.

Uvale boli i ljubavi

Ivana upravo raskida bolnu vezu zbog koje je napustila roditeljski dom i utjehu nalazi u poslu. Stranac koji dolazi u Dalmaciju s namjerom da otkupi nekretnine od starosjedilaca dobar je kupac, ali Ivana ne odobrava prodaju neprocjenjivih bisera dalmatinske arhitekture nekome tko ih ne zna cijeniti. Krije li se iza maske hladnokrvnog mešetara ipak nešto drugo?

U svojim romanima Kate Mitchell preispituje tradicionalne obiteljske odnose u suvremenim okolnostima, slijedeći klasičnu shemu ljubića u kojoj su na ispitu idealne vrijednosti poput ljubavi, prijateljstva i odanosti. Njezine su junakinje u životnim krizama u kojima moraju birati između svojih osjećaja i moralnih vrijednosti. Život ih prisiljava na odluke, čije posljedice dosljedno snose, sve do klasičnog žanrovskog kraja.

Naglašavanjem osjećaja i snažnim dijalozima Kate Mitchell plastično oblikuje svoje likove, uvjerljivo iznoseći njihove nedoumice na životnim prekretnicama. Dinamičnim stilom s lakoćom postiže identifikaciju čitateljica sa svojim junakinjama. Uvale boli i ljubavi prvi je roman Kate Mitchell čija se radnja odvija u Dalmaciji.

Kate Mitchell

Kate Mitchell pseudonim je Kate Mijić, jedne od publici najdražih hrvatskih spisateljica ljubavnih romana. Odane čitateljice Kate Mitchell s nestrpljenjem očekuju svaku njezinu novu knjigu, dok ljubavne romane koje piše prate u časopisima i tjednicima.
Kata Mijić rođena je u Zelovu u Dalmatinskoj zagori. Ugostiteljsko-turističku školu završila u Splitu i radi u kultnom splitskom kafiću Žbirac na Bačvicama te svaki slobodan trenutak koristi za pisanje. Piše cijeli život, a objavljuje od 1999. godine, kada se u knjižarama pojavila prva njezina knjiga Oteta ljepota u izdanju kuće Dušević-Kršovnik. Uz tvrdoukoričene knjiga, u časopisima je objavila više od 200 ljubavnih romana te 600 životnih priča. U izdanju Profila objavljeni su njezini romani Okajani grijesi (2013.), Put kušnje (2013.), Plod naivnosti (2014.), Uvale boli i ljubavi (2014.), Okovano srce (2015.), Potrgani veo (2016.), a 2017. objavila je roman Izdana od svih u izdanju Beletre. Slobodna Dalmacija predstavila je Kate Mitchell kao „hrvatsku kraljicu ljubavnih romana“, dok ju je Ante Tomić opisao kao „tihu ženu koja ljudima zna vratiti nadu“.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Uvale boli i ljubavi

Kate Mitchell

15.00 €113.02 kn
Dodajte u košaricu