Profil

Okovano srce

Kate Mitchell

U svojim romanima Kate Mitchell predstavlja odvažne junakinje iz patrijarhalne sredine i njihovo snalaženje u suvremenom svijetu.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789533134376

Broj stranica: 240

Godina objavljivanja: 2015.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 272 g

Je li ljubav strpljivost ili uzbuđenje?

Okovano srce

Prekid veze prije odlaska u London u neizvjesnu budućnost, bio je njezin jedini izbor, ali svoju odluku Lenka nije mogla prežaliti. U Londonu vrijede druga pravila, a strpljivi Paul nudi joj novi život i budućnost, stoga Lenka prihvaća njegovu naklonost. No oboje imaju nedovršene račune iz prošlosti koji ih prisiljavaju da se s njima suoče prije nego što nastave dalje.

Valovi i miris Mediterana, stara gajeta koja je dobila priliku za novi život, okusi i običaji zavičaja koje je teško zaboraviti, unatoč čvrstoj odluci o životu u tuđini – roman „Okovano srce“ postavlja pitanja može li odlazak u inozemstvo izbrisati nedoumice koje smo ostavili za sobom i od čega bježimo kad bježimo od sebe. „Znači, ovako se stječe iskustvo,“ zaključuje Lenka nakon najtežeg rastanka u svom životu, kad shvati da nitko ne ostaje pošteđen u igri osjećaja.

Je li ljubav strpljivost ili uzbuđenje, tjelesno iskustvo ili slutnja? Zašto skrivamo svoje prave osjećaje i kako prebroditi strah da će nas netko povrijediti ako ih pokažemo? I napokon, znamo li razgovarati o onome što osjećamo? 

Kate Mitchell

Kate Mitchell pseudonim je Kate Mijić, jedne od publici najdražih hrvatskih spisateljica ljubavnih romana. Odane čitateljice Kate Mitchell s nestrpljenjem očekuju svaku njezinu novu knjigu, dok ljubavne romane koje piše prate u časopisima i tjednicima.
Kata Mijić rođena je u Zelovu u Dalmatinskoj zagori. Ugostiteljsko-turističku školu završila u Splitu i radi u kultnom splitskom kafiću Žbirac na Bačvicama te svaki slobodan trenutak koristi za pisanje. Piše cijeli život, a objavljuje od 1999. godine, kada se u knjižarama pojavila prva njezina knjiga Oteta ljepota u izdanju kuće Dušević-Kršovnik. Uz tvrdoukoričene knjiga, u časopisima je objavila više od 200 ljubavnih romana te 600 životnih priča. U izdanju Profila objavljeni su njezini romani Okajani grijesi (2013.), Put kušnje (2013.), Plod naivnosti (2014.), Uvale boli i ljubavi (2014.), Okovano srce (2015.), Potrgani veo (2016.), a 2017. objavila je roman Izdana od svih u izdanju Beletre. Slobodna Dalmacija predstavila je Kate Mitchell kao „hrvatsku kraljicu ljubavnih romana“, dok ju je Ante Tomić opisao kao „tihu ženu koja ljudima zna vratiti nadu“.

Moglo bi vas zanimati

×

Okovano srce

Kate Mitchell

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu