Profil

U potrazi za vedrinom

Nenad Ivanković

Esejističko svjedočanstvo o suvremenoj potrebi vjere u tijelo, o povezanosti uma i fizisa i bitkama kroz koje svatko prolazi.
13.14 €99.00 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533191171

Broj stranica: 131

Godina objavljivanja: 2010.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 180 g

Jedinstveno esejističko svjedočanstvo o važnosti dobre tjelesne spreme za duhovni i emocionalni život.

U potrazi za vedrinom

„U vremenu kad je tijelo uglavnom percipirano samo kao erotski i estetski objekt, kad takoreći više nije potrebno kao izvor snage radi preživljavanja, ipak otkrivamo da nam je ono potrebnije nego ikada. Jer intelekt (um) po definiciji ne može biti izvor vedrine i osjećaja zdravlja. To dolazi iz tijela. Tijela u formi, tijela kojem vjeruješ i koje tebi vjeruje.“

Više od četrdeset godina Nenad Ivanković intenzivno se bavi sportom, osvaja medalje u raznim kategorijama u čak šest sportova, osniva sportske klubove… Iz tog iskustva nastala je i ova knjiga koja se – zbog motivirajućih i fajterskih zaključaka te dojmljivih opisa duhovnih iskustava – doima kao pustolovni roman u kojemu glavni junak, nakon mnogih peripetija, dolazi do željenog cilja, cilja koji je dostupan svakom ako se upusti u avanturu tjelesnosti, bez obzira je li riječ o rekreativcima, aktivnim sportašima, ili pak onima koji tragaju za odgovorima na pitanja što ih moderna svakodnevnica postavlja pred svakog od nas.

 

Nenad Ivanković

Nenad Ivanković (Zagreb, 1948.) hrvatski je novinar, političar i pisac. Diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a kasnije i magistrirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu (1980.). Nakon završenog školovanja radio je kao novinar, urednik i komentator u listu Vjesnik i tjedniku Danas. Krajem 1980-ih odlazi u Bonn kao dopisnik odakle izvještava za Vjesnik, Večernji list te povremeno za Hrvatsku televiziju i Hrvatski radio. Suosnivač je Njemačko-hrvatskog društva sa sjedištem u Bonnu. Kraće vrijeme bio je ministar-savjetnik u prvom hrvatskom veleposlanstvu u Bonnu (1992.), a zatim se vratio dopisničkom poslu (do 1996.). Za doprinos razvoju hrvatsko-njemačkih odnosa njemački predsjednik Roman Herzog odlikovao ga je najvišim njemačkim odličjem – Križem za zasluge (1994.). Sljedeće godine Hrvatsko novinarsko društvo proglasilo ga je novinarom godine (za tekstove o NATO-u). Hrvatski predsjednik Franjo Tuđman odlikovao ga je Ordenom Danice hrvatske s likom Antuna Radića. U proljeće 1996. postaje glavni urednik Vjesnika, voditelj HTV-ove emisije Pressklub te urednik Croatia Weeklyja. Godine 2000. daje ostavku na mjesto glavnog urednika Vjesnika i počinje se baviti politikom. Autor je nekoliko hrvatskih publicističkih bestselera: Predsjedniče, što je ostalo? (psihološko-politički profil Franje Tuđmana), Ratnik (biografija generala Gotovine), Mesiću i Račane, zašto tako?, Krvava zemlja (o ratu u Bosni i Hercegovini), Što smo mu učinili (Hrvatska i Gotovina) i Što je zapravo EU. Radi i živi u Zagrebu.

Moglo bi vas zanimati

×

U potrazi za vedrinom

Nenad Ivanković

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu