Profil

Što je bubamara čula na moru

Julia Donaldson

Još jedna uzbudljiva pustolovina iz svjetski poznate serije hit-slikovnica.

Priče o bubamari čitaju se zasigurno mnogo puta i to naglas.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789533138794

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 32

Godina objavljivanja: 2022.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 3 do 6 godina

Ilustracije: Lydia Monks

Visina: 25 cm

Širina: 25 cm

Težina: 400 g

Hrvatski čitatelji mogu uživati u svim nastavcima ove neodoljive hit-serije slikovnica o bubamari u sjajnom prepjevu Ozrena Doležala.

 

Što je bubamara čula na moru

Dvojica pljačkaša, Kršni Krešo i Šašavi Saša, spletkare kako ukrasti sireninu kosu! No tiha, mala bubamara čula je njihov podli plan. Može li ona, uz pomoć svojih prijatelja, morskih životinja, smisliti dovoljno dobru ideju da im pomrsi konce i ovaj put?

Julia Donaldson već dugi niz godina oduševljava generacije i generacije najmlađe publike svojim ritmičnim stihovima, neočekivanim zapletima i dosjetljivim raspletima priča u stihovima o maloj, mudroj i šutljivoj bubamari. Iznimno talentirana umjetnica Lydia Monks, prepoznatljiva po svojim razigranim i živopisnim ilustracijama vedrih boja, vjerno prati i upotpunjuje napetu priču.

“Što je bubamara čula na moru” nastavak je uzbudljivog serijala slikovnica s malenom bubamarom u glavnoj ulozi, koji nas u ovoj priči odvodi na prekrasnu obalu gdje je šutljiva junakinja došla predahnuti. Godišnji odmor, prepun spletki kako se obogatiti na tuđi račun, u tom su istom pomorskom mjestašcu isplanirala i dva zla pajdaša – Kršni Krešo i Šašavi Saša… Srećom tu su i brojne morske životinje: dupin, morski lav, kit, rak… koje će priskočiti u pomoć dugokosoj sireni na čelu s uvijek domišljatom i hrabrom malenom, crvenom mudrijašicom.

Julia Donaldson i Lydia Monks

Julia Donaldson najnagrađivanija je britanska autorica slikovnica čiji se knjige prodaju u milijunima primjeraka te prevode na više od 75 jezika svijeta. Njezine su rime zabavne, lako se pamte, priče su tople i sa sretnim završetkom, a likovi toliko očaravajući da se i djeca i odrasli s njima odmah poistovjećuju. Hrvatskoj publici poznata je po hit-slikovnicama o domišljatoj i šutljivoj bubamari: Što je bubamara čula, Što je bumbara čula ovaj put, Što je bubamara čula na odmoru, Što je bubamara čula na moru, Što je bubamara čula za Božić te duhovitim i poučnim slikovnicama Kućicu treba dijeliti, Raspjevana sirena, Princeza i čarobnjak te Šećerko i Jednoroga. Brojalica i Boje, boje posvuda naslovi su iz njezine najnovije serije inovativnih slikovnica s neobičnim otvaralicama i posebno rezanim dijelovima stranica, koju je osmislila u suradnji s iznimno kreativnom umjetnicom Sharon King-Chai.

Slikovnice Julije Donaldson nebrojeno su puta adaptirane za kazalište i animirane filmove, a sve više njezinih naslova smatra se suvremenim klasicima književnosti za djecu. Julia Donaldson neumorno stvara i dalje, a mi, kao i brojna publika diljem svijeta s veseljem iščekujemo svaku njezinu novu priču.

Više o autorici doznajte na www.juliadonaldson.co.uk.

Lydia Monks jedna je od najpoznatijih britanskih ilustratorica. Veliku pažnju privukla je svojom uspješnom suradnjom s Julijom Donaldson. Dobitnica je mnogih nagrada, a slikovnice koje ilustrira prerastaju u klasike i postaju neizostavan dio svake dječje kućne knjižnice. Prepoznatljiva je po živopisnim i razigranim ilustracijama vedrih i veselih boja. Hrvatskoj publici najpoznatija je po hit-slikovnicama o domišljatoj i šutljivoj bubamari: Što je bubamara čula, Što je bumbara čula ovaj put, Što je bubamara čula na odmoru, Što je bubamara čula na moru, Što je bubamara čula za Božić te dirljivim i poučnim slikovnicama Kućicu treba dijeliti, Raspjevana sirena, Princeza i čarobnjak te Šećerko i Jednoroga.

Više o ilustratorici doznajte na www.lydiamonks.com.

×

Što je bubamara čula na moru

Julia Donaldson

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu