-18 %
Profil

Boje, boje posvuda

Julia Donaldson

Uputite se u uzbudljivu pustolovinu otkrivanja boja uz maštovitu djevojčicu i radoznalu žabicu u ovoj prekrasnoj interaktivnoj slikovnici u stihovima koju potpisuju autorice "Brojalice".
15.79 € 118.97 kn
13.00 € 97.95 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 12.50 € (94.18 kn)

Barkod: 9789533138992

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 46

Godina objavljivanja: 2022.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 3 do 6 godina

Ilustracije: Sharon King - Chai

Visina: 26.5 cm

Širina: 20 cm

Težina: 485 g

Prepuna zanimljivih i precizno oblikovanih otvaralica koje će biti pravo iznenađenje za čitatelje.

Boje, boje posvuda

Uz ovu prekrasno ilustriranu slikovnicu otisnite se na uzbudljivo putovanje s djevojčicom koja nam je s pomoću vodenih boja odškrinula vrata svoje mašte i dočarala kamo sve putuje, s kim se druži i o čemu razmišlja. Susrest ćemo plave žabice, bijelog labuda, ptice žutih krila, oblak posred neba i nešto najcrnje na svijetu… a sve to uz puno ritma i rime. Stihove je prepjevao prevoditelj Ozren Doležal koji iza sebe ima zavidan broj izuzetno prevedenih knjiga za djecu.

Julia Donaldson već dugi niz godina oduševljava generacije najmlađih čitatelja svojim ritmičnim i veselim stihovima, a hrvatskoj publici poznata je po hit-slikovnicama o maloj, mudroj i šutljivoj bubamari. Osmišljavanje vizuala za novu, inovativnu seriju slikovnica povjerila je kreativnoj umjetnici Sharon King-Chai koja je poznata po korištenju neobičnih materijala i tehnika, a rezultat su sjajne, zanimljive, slojevite i vedre ilustracije. U ovoj je slikovnici uz ilustracije kombinirala i fotografije koje cijeloj priči daju novu dimenziju.

Sharon King-Chai dobitnica je nagrade “CILIP Kate Greenaway Shadowers’ Choice Award” 2021.

 

Julia Donaldson i Sharon King-Chai

Julia Donaldson najnagrađivanija je britanska autorica slikovnica čiji se knjige prodaju u milijunima primjeraka te prevode na više od 75 jezika svijeta. Njezine su rime zabavne, lako se pamte, priče su tople i sa sretnim završetkom, a likovi toliko očaravajući da se i djeca i odrasli s njima odmah poistovjećuju. Hrvatskoj publici poznata je po hit-slikovnicama o domišljatoj i šutljivoj bubamari: Što je bubamara čula, Što je bumbara čula ovaj put, Što je bubamara čula na odmoru, Što je bubamara čula na moru te duhovitim i poučnim slikovnicama Kućicu treba dijeliti, Raspjevana sirena, Princeza i čarobnjak te Šećerko i Jednoroga. Brojalica je naslov iz njezine najnovije serije inovativnih slikovnica s neobičnim otvaralicama i posebno rezanim dijelovima stranica, koju je osmislila u suradnji s iznimno kreativnom umjetnicom Sharon King-Chai.

Slikovnice Julije Donaldson nebrojeno su puta adaptirane za kazalište i animirane filmove, a sve više njezinih naslova smatra se suvremenim klasicima književnosti za djecu. Julia Donaldson neumorno stvara i dalje, a mi, kao i brojna publika diljem svijeta s veseljem iščekujemo svaku njezinu novu priču.

Više o autorici doznajte na www.juliadonaldson.co.uk.

Sharon King-Chai rođena je i odrasla u Australiji, a nakon završenog studija vizualnih komunikacija seli se u London gdje započinje razvijati karijeru likovne umjetnice. Zaljubila se u knjige i pripovijedanje priča glazbom te radi kao ilustratorica i dizajnerica u glazbenoj industriji te izdavaštvu knjiga. Sharonina su strast eksperimentiranje i inovacije, obožava istraživati različite formate i stilove ilustriranja. Rado se služi neobičnim materijalima i često ih pronalazi u prirodi, pa tako u stvaranju svojih umjetničkih radova koristi krumpir, kupine, luk, perje, grančice… Velika joj je čast bila ilustrirati stihove popularne britanske autorice Julije Donaldson u slikovnici Brojalica pri čemu je koristila lišće, voće, povrće… te brojne zanimljive i precizno oblikovane otvaralice koje dodaju novu, interaktivnu dimenziju rimovanim stihovima za najmlađe. Dobitnica je brojnih nagrada i surađuje sa svjetskim prestižnim izdavačkim i diskografskim kućama.

Više o ilustratorici doznajte na www.sharonkingchai.com.

Moglo bi vas zanimati

×

Boje, boje posvuda

Julia Donaldson

15.79 € 118.97 kn
10.00 € 75.35 kn
Dodajte u košaricu