Julia Donaldson i Sharon King-Chai

Julia Donaldson najnagrađivanija je britanska autorica slikovnica čiji se knjige prodaju u milijunima primjeraka te prevode na više od 75 jezika svijeta. Njezine su rime zabavne, lako se pamte, priče su tople i sa sretnim završetkom, a likovi toliko očaravajući da se i djeca i odrasli s njima odmah poistovjećuju. Hrvatskoj publici poznata je po hit-slikovnicama o domišljatoj i šutljivoj bubamari: Što je bubamara čula, Što je bumbara čula ovaj put, Što je bubamara čula na odmoru, Što je bubamara čula na moru te duhovitim i poučnim slikovnicama Kućicu treba dijeliti, Raspjevana sirena, Princeza i čarobnjak te Šećerko i Jednoroga. Brojalica je naslov iz njezine najnovije serije inovativnih slikovnica s neobičnim otvaralicama i posebno rezanim dijelovima stranica, koju je osmislila u suradnji s iznimno kreativnom umjetnicom Sharon King-Chai.

Slikovnice Julije Donaldson nebrojeno su puta adaptirane za kazalište i animirane filmove, a sve više njezinih naslova smatra se suvremenim klasicima književnosti za djecu. Julia Donaldson neumorno stvara i dalje, a mi, kao i brojna publika diljem svijeta s veseljem iščekujemo svaku njezinu novu priču.

Više o autorici doznajte na www.juliadonaldson.co.uk.

Sharon King-Chai rođena je i odrasla u Australiji, a nakon završenog studija vizualnih komunikacija seli se u London gdje započinje razvijati karijeru likovne umjetnice. Zaljubila se u knjige i pripovijedanje priča glazbom te radi kao ilustratorica i dizajnerica u glazbenoj industriji te izdavaštvu knjiga. Sharonina su strast eksperimentiranje i inovacije, obožava istraživati različite formate i stilove ilustriranja. Rado se služi neobičnim materijalima i često ih pronalazi u prirodi, pa tako u stvaranju svojih umjetničkih radova koristi krumpir, kupine, luk, perje, grančice… Velika joj je čast bila ilustrirati stihove popularne britanske autorice Julije Donaldson u slikovnici Brojalica pri čemu je koristila lišće, voće, povrće… te brojne zanimljive i precizno oblikovane otvaralice koje dodaju novu, interaktivnu dimenziju rimovanim stihovima za najmlađe. Dobitnica je brojnih nagrada i surađuje sa svjetskim prestižnim izdavačkim i diskografskim kućama.

Više o ilustratorici doznajte na www.sharonkingchai.com.