Profil

Odjel babinjače

Kristina Despot

Tematski snažna, stilski dotjerana proza autorice “Težine”.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789531209151

Broj stranica: 153

Godina objavljivanja: 2008.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 202 g

Tematski snažna, emotivno nabijena proza koja se čita u jednome dahu ili zadržavajući ga.

Odjel babinjače

Druga prozna knjiga mlade spisateljice, znanstvenice na Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Kristine Despot.

U svojem se prvom romanu, “Težina”, autorica bavi zabranjenom ljubavlju između studentice i svećenika, a u ovoj se pripovijetci okreće jednako teškoj i ne preveć ispisanoj temi − porođaju.

Autorica je u svojem pristupu temi iskrena i snažna, a njezin je stil dotjeran i promišljen. U ovome tekstu ona istražuje jezik boli (a i radosti) i ne ostavlja skrivenim ni jedan pokušaj da joj dođe što bliže, da je ucrta u papir, a i u sjećanje. Druga prevažna okosnica ovog djela je i samo preispitivanje pojma ženstvenosti koji je odjednom iščašen, ogoljen i nevažan u trenucima rađanja novog života. 

Kristina Despot

Kristina Despot rođena je 1978. godine u Jajcu. Osnovnu školu i jezičnu gimnaziju završila je u Splitu. Diplomirala je kroatistiku 2002. godine na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Doktorirala je 2007. godine na Poslijediplomskome studiju lingvistike, na istome fakultetu. Znanstvena je suradnica na projektu Starohrvatski rječnik u Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Objavljuje znanstvene i stručne jezikoslovne rasprave te književne kritike. Književnoj se publici predstavila 2004. godine romanesknim prvijencem Težina, koji je 2008. godine objavljen i u Srbiji.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Odjel babinjače

Kristina Despot

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu