Profil

Kim Jong Un - veliki nasljednik

Anna Fifield

Priča iza kulisa o uzdizanju do vlasti i vladavini najčudnijeg i najzagonetnijeg svjetskog tiranina, Kim Jong Una, koju je napisala novinarka s najboljim vezama i uvidom u bizarni opasan svijet Sjeverne Koreje.
18.45 €139.01 kn

Barkod: 9789533138039

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 324

Godina objavljivanja: 2020.

Prijevod: Dražen Čulić

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 420 g

Malo tko je vjerovao da će uspjeti držati pod uzdom zemlju koja se već počela raspadati prije dosta godina.

Kim Jong Un – veliki nasljednik

Od svojeg rođenja 1984. Kim Jong Unova biografija bila je potpuno impregnirana s mitovima i propagandom, od sasvim glupavih pričica kako je naučio voziti automobil s tri godine, do vrlo krvavih i okrutnih epizoda o nestancima članova njegove obitelji za njegove vladavine. Autorica je jako dobro i detaljno rekonstruirala njegovu stvarnu biografiju, njegovu prošlost i sadašnju njegovu vlast, a to joj je uspjelo jer je imala ekskluzivni pristup brojnim izvorima iz njegove blizine. To joj je omogućilo da u potpunosti razumije njegov način razmišljanja i njegovu dinastičku misiju.

Arhaično shvaćanje vladavine despotske obitelji Kim dovelo je društvo Sjeverne Koreje u stanje koje se može usporediti samo sa brutalnim i okrutnim životnim prilikama pod srednjevjekovnim tiranijama. Malo tko je vjerovao da će, kad je stupao na vlast, taj mladi, neiskusni mladić lošeg zdravlja, školovan skriven lažnim identitetom u Švicarskoj, inače fanatični zaljubljenik u košarku, uspjeti držati pod uzdom zemlju koja se već počela raspadati prije dosta godina. No, Kim Jong Un nije na vlasti samo preživio, nego je dobio podršku i samog američkog predsjednika Donalda Trumpa s kojim je sklopio neobično bratsko savezništvo.

Podaci o autoru trenutno nedostupni.

Moglo bi vas zanimati

×

Kim Jong Un - veliki nasljednik

Anna Fifield

18.45 €139.01 kn
Dodajte u košaricu