Profil

Zoran Milanović - mladić koji je obećavao

Marina Karlović Sabolić

Prva detaljno dokumentirana biografija Zorana Milanovića.
15.79 €118.97 kn

Barkod: 9789533134451

Broj stranica: 386

Godina objavljivanja: 2015.

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 510 g

Kada je bio koncentriran i kada mu fokus govora nisu zasjenjivale nevažne reminiscencije, rijetko mu je tko na domaćoj sceni mogao parirati.

 

Zoran Milanović – mladić koji je obećavao

Prva velika detaljno dokumentirana biografija bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića iz pera jedne od najboljih hrvatskih političkih novinarki Marine Karlović Sabolić, knjiga sa brojnim novim otkrićima što se događalo iza kulisa karijere mladog političara od kojeg je javnost mnogo očekivala. Kako je došao na premijerski položaj, zašto je razočarao javnost te kako je u četvrtoj godini svojeg mandata pokušao ponovno steći naklonost birača, sve je to detaljno opisano u ovoj knjizi.

Na startu političke karijere Zorana Milanovića, sve je bilo na njegovoj strani. Uz to, bio je i odličan erudit. Kada je bio koncentriran i kada mu fokus govora nisu zasjenjivale nevažne reminiscencije, rijetko mu je tko na domaćoj sceni mogao parirati. Za razliku od svojih prethodnika, nije nosio breme prošlosti. Bez ikakve se zadrške mogao posvetiti budućnosti. Milanović je na svojoj strani imao sve, osim jedne stvari: vlastitog karaktera.

Milanović je puno puta pokazao da igra najbolje kada mu je najteže. On je 2015. ušao u utakmicu života. Sa samo jednim ciljem: da tri blijede premijerske godine zasjeni onom blistavom četvrtom, u kojoj će građani upoznati novo lice predsjednika svoje Vlade. Znao je da, ako u tome uspije, Hrvati će ga ponovno birati za svojega premijera. Ako ne, pamtit će ga kao političara čiji su se snovi o uspješnoj vladavini razbili na njegovim vlastitim slabostima.

Marina Karlović Sabolić

Marina Karlović Sabolić rođena je 1973. godine. Osnovnu i srednju školu završila je u Zadru. Diplomirala je novinarstvo na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti. Od 1994. godine radi u Slobodnoj Dalmaciji gdje objavljuje tekstove iz unutarnje i vanjske politike. Posljednjih petnaest godina za splitski dnevnik svakodnevno piše o zbivanjima unutar SDP-a. Izvještavala je o četirima nacionalnim izbornim kampanjama socijaldemokrata, a izbliza je pratila i izbore za predsjednika Republike 2000., 2005., 2010. i 2015. godine. Članica je Zbora saborskih izvjestitelja. Živi i radi u Zagrebu

×

Zoran Milanović - mladić koji je obećavao

Marina Karlović Sabolić

15.79 €118.97 kn
Dodajte u košaricu