Profil

Zapadno od raja

Bora Ćosić

Knjiga je simetrično podijeljena na dvije cjeline: "Jesen Istočne Njemačke" i "Karneval u Kölnu".
6.50 €48.97 kn

Barkod: 9789537701734

Broj stranica: 316

Godina objavljivanja: 2009.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 349 g

Zapadno od raja

Ova je knjiga pisana sličnim postupkom kao i “Put na Aljasku”, prethodna Ćosićeva memoarsko-putopisna knjiga.

Autor obilazi nekim književnim poslom zemlju (ovaj puta to nisu novonastale države ex-Jugoslavije već Njemačka): iznosi svoje prve dojmove, ali usporedno s njima naviru i sjećanja na ljude, posebno na umjetnike koji su vezani za predjele koje pisac posjećuje.

U prvom se dijelu knjige bavi stvarnošću nekadašnje Istočne Njemačke, evidentnim sociološkim promjenama koje taj dio Njemačke danas proživljava, ponekad i na dramatičan način, ali i prisjećanjem na nekadašnje susrete s istočnim Nijemcima.

Bora Ćosić

Bora Ćosić, hrvatsko-srpski književnik, rođenjem Zagrepčanin, već pola stoljeća dobar dio godine provodi u Rovinju; a od 1991. godine kad je postao hrvatski državljanin i stalni je žitelj Rovinja. Autor pedesetak knjiga, koje su doživjele i široku svjetsku recepciju (samo u Njemačkoj prevedeno mu je dvadesetak naslova), Ćosić je prepoznatljiv po miješanju žanrova, prepletanju narativne proze, esejistike, putopisa, dnevnika, autobiografije. U izdanju Profila objavljene su mu knjige: Put na Aljasku, Zapadno od raja, Vražji nakot i Mirni dani u Rovinju.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Zapadno od raja

Bora Ćosić

22.00 €165.76 kn
Dodajte u košaricu