Profil

Zaboravljena istina

dr. Ivan Šimek

Osobno svjedočenje o počecima stvaranje Hrvatske i njezine diplomacije.
13.01 €98.02 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533193335

Broj stranica: 251

Godina objavljivanja: 2011.

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 446 g

Nepoznate hrvatske realnosti iz prvih godina borbe za neovisnost.

Zaboravljena istina

Knjiga dr. Ivana Šimeka govori o iznimno značajnoj i dosad nedovoljno obrađivanoj temi iz vremena prvih početaka stvaranja suverene i neovisne države Hrvatske te prvim počecima njene diplomacije.

Brojni i dosad javnosti nedovoljno poznati dokumenti i svjedočanstva što ih sadržava ova knjiga vjerodostojno i izravno prikazuju nepoznate hrvatske realnosti iz prvih godina borbe za neovisnost. To je osobno svjedočenje čitateljima koji žele bolje i pobliže upoznati vrijeme borbe za najveće hrvatske političke ciljeve, za stvaranje države i njenu diplomaciju.

Važnost je ove knjige i u tome što je izravno ili posredno prikazan niz dosadašnjih predodžbi, koje su javnosti iz kojekakvih razloga bile neobjektivno prezentirane, a sve s ciljem da javnosti osvijetli vremensko i društveno okružje i događanja, koja su proizvela nestanak jednih i nastanak drugih političkih tvorevina na tlu bivše države i, što je najvažnije u tom kontekstu, stvaranje neovisne Hrvatske.
Iz predgovora dr. Franje Gregurića, predsjednika Vlade demokratskog jedinstva RH od 1991. do 1992. 

Dr. Ivan Šimek

Dr. Ivan Šimek u Jugoslaviji je bio jedini doktor menadžmenta, rukovoditelj izdavačke djelatnosti u Nakladnom zavodu “Znanje” i predsjednik Komisije za međunarodne veze izdavača Jugoslavije, član UNESCO-ove Komisije za suradnju u izdavačkoj djelatnosti svijeta. Nakon višestranačkih izbora i formiranja Vlade Republike Hrvatske imenovan je 1990. zamjenikom ministra iseljeništva na prijedlog tadašnjeg ministra iseljeništva Gojka Šuška. Od 1994. do 2000. dr. Šimek bio je generalni konzul Republike Hrvatske u Slobodnoj Državi Bavarskoj.

Moglo bi vas zanimati

×

Zaboravljena istina

dr. Ivan Šimek

13.01 €98.02 kn
Dodajte u košaricu