-50 %
Profil

Vražji okot

Margaret Atwood

Maestralna obrada "Oluje" iz pere jedne od najboljih autorica svijeta.
13.14 €
6.57 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 6.57 €

Barkod: 9789533136820

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 280

Godina objavljivanja: 2019.

Prijevod: Giga Gračan

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 368 g

Briljantno.
The Times

Neobuzdano, ludo čitljivo štivo.
Observer

Vražji okot

Podmuklo najuren s mjesta umjetničkog direktora Festivala Makeshiweg uoči premijere “Oluje” koju upravo režira, Felix se povlači u zabačenu čatrlju, gdje liže rane i oplakuje izgubljenu kćer. A i osvetu snuje. Nakon dvanaest godina ukazuje mu se prilika – kazališni tečaj u obližnjem zatvoru. Ondje će Felix i njegovi glumci, zatvorske ptičice, napokon uprizoriti “Oluju” i u zamku uloviti podlace koji su ga uništili. No kad neprijatelji padnu, hoće li Felix opet biti onaj stari?

Margaret Atwood sa Shakespeareom se prvi put susrela kao srednjoškolka u Torontu 1950-ih i trajno ga smatra jednim od najutjecajnijih autora na svoj književni rad. “U nekim je aspektima Oluja rani multimedijski mjuzikl. Kad bi Shakespeare djelovao danas, služio bi se svim dostupnim tehnologijama specijalnih efekata. No Oluja je posebno intrigantna zbog mnogih pitanja koja ostavlja bez odgovora. Hrvanje s njom predstavljalo je čisti užitak, ali naporan!” ,istaknula je o razlozima zbog kojih je pristala sudjelovati napisati romanesknu preradu “Oluje”.

“Apsolutni trijumf… zanosna knjiga… Nije me stid reći da sam pred kraj knjige ne samo imao knedlu u grlu nego su mi se i oči orosile.”
Scotland on Sunday

 

Margaret Atwood

Kanadska književnica Margaret Atwood objavila je preko četrdeset knjiga proze, poezije i kritičkih eseja. Dobitnica je brojnih nagrada diljem svijeta. Interesi su joj široki te uključuju svijet stripa, libreta, dramu i lutkarstvo. Na hrvatskom je najprije objavljena Sluškinjina priča (1988, ponovo 2017), slijedili su romani Alias Grace (1998), Modrobrada (1999), Penelopeja (2005), Gazela i kosac (2003). Vražji okot izvorno je objavljen u ediciji Hogarth Shakespeare unutar koje neki od najpoznatijih autora svijeta objavljuje romaneskne obrade drama engleskog klasika, a u sklopu iste edicije objavljena je i Nemoguća djevojka Anne Tyler. Oba romana objavljena su u izdanju Profila.

Moglo bi vas zanimati

×

Vražji okot

Margaret Atwood

13.14 €
6.57 €
Dodajte u košaricu