Profil

Velika kuća

Nicole Krauss

Roman autorice hita „Povijest ljubavi“.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789533194264

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 224

Godina objavljivanja: 2012.

Prijevod: Anja Jović

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 316 g

Nicole Krauss pripada u redove najvažnijih romanopisaca u Americi i međunarodna je književna senzacija.
SAM TANENHAUS, NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

Velika kuća

Osamljena američka spisateljica provela je dvadeset pet godina pišući za stolom naslijeđenim od mladog pjesnika koji je nestao u rukama Pinochetove tajne policije. Jednog dana djevojka, koja tvrdi da je pjesnikova kći, dolazi uzeti stol, potpuno pomutivši spisateljičin život. S druge strane oceana, u zelenom predgrađu Londona, muškarac koji se brine za svoju teško bolesnu ženu među njezinim papirima nalazi uvojak kose koji mu otkriva strašnu tajnu. Trgovac antikvitetima u Jeruzalemu polako sastavlja dijelove očeve radne sobe, koju su nacisti opljačkali u Budimpešti 1944. godine. Sve ove naoko nepovezane priče vezuje stol s mnogo ladica koji postaje metaforom za život sam…

“Ovo je roman o dugoj pustolovini nevjerojatnog pisaćeg stola, koji kroz dvadeseto stoljeće putuje od jednog vlasnika do drugog. Ovo je također roman o ljubavi, progonstvu, oskvrnućima rata i iscjeliteljskoj snazi jezika.”
NATIONAL BOOK AWARD

“Najteži trenutak Velike kuće… jest trenutak kad se približite kraju… Dok se zagonetke ovog prekrasno napisanog romana raspleću, divit ćete se u kojoj nas mjeri jedna briljantna metafora, koju nosi nijemi, drveni predmet, može podsjetiti što to znači biti živ.”
RACHEL ROSENBLIT, ELLE

Nicole Krauss

NICOLE KRAUSS rođena je 1974. g. u New Yorku. Njezin prvi roman, Man Walks Into a Room, Los Angeles Times proglasio je knjigom godine. Objavljivala je prozu u The New Yorkeru, Esquireu i godišnjoj antologiji Best American Short Stories. Njezin drugi roman, Povijest ljubavi, preveden je na više od 30 jezika i postao je međunarodni bestseler. Nicole Krauss živi u New Yorku. Godine 2010. izabrana je među 20 najtalentiranijih američkih pisaca mlađe generacije.

Moglo bi vas zanimati

×

Velika kuća

Nicole Krauss

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu