Profil

Uvod u smiješni ples

Robert Perišić

Tekstovi u kojima se autobiografsko miješa s esejističkim, refleksija s pričom, melankolično sa smiješnim...
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789533192314

Broj stranica: 161

Godina objavljivanja: 2011.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 209 g

Knjiga u kojoj ćete uživati.

Uvod u smiješni ples

Nakon nagrađivanog i prevođenog romana Naš čovjek na terenu Robert Perišić u knjizi neobična naslova – Uvod u smiješni ples – privremeno izlazi iz fikcije pišući autobiografski inspirirane „autofabule“. Odrastanje u okružju turizma, brucoški dolazak u veliki grad, socijaliziranje i vječno adaptiranje u metežu podstanarstva, seljakanja i putovanja, specifični oblici gradskog života – poput kafića, koji su ovdje dobili svoju unikatnu (sub)teoriju – neke su od tema u kojima će mnogi prepoznati i dio svog iskustva.

U ovom dinamičnom non-fictionu autobiografsko se miješa s esejističkim, refleksija s pričom, melankolično sa smiješnim. Bilo da je prevladala tema, bilo naracija, materijal je tražio svoj oblik klizeći preko granica žanrova. Robert Perišić opet je napisao knjigu specifičnog autorskog pečata, knjigu koja naoko poznatom daje drukčiji odsjaj, knjigu u kojoj ćete uživati.

Robert Perišić

Robert Perišić rođen je 1969. u Splitu. Objavio je autobiografski inspirirane „autofabule“ pod nazivom Uvod u smiješni ples (2011.); romane Područje bez signala (2015.), Naš čovjek na terenu (2007.; Nagrada Jutarnjeg lista); knjige kratkih priča Užas i veliki troškovi (2002.), Možeš pljunuti onoga tko bude pitao za nas (1999.) i knjigu poezije Dvorac Amerika (1995.). Autor je drame Kultura u predgrađu, koja je premijerno izvedena 2000. u Dramskom kazalištu Gavella u Zagrebu. Od 1992. do 2000. bio je glavni urednik kulturnih časopisa Godine i Godine nove. Autor je scenarija za dugometražni igrani film 100 minuta Slave (2004.). Živi u Zagrebu.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Uvod u smiješni ples

Robert Perišić

19.78 €149.03 kn
Dodajte u košaricu