Profil

Uber

Adam Lashinsky

Priča o revolucionarnom konceptu prijevoza i čovjeku koji ga je pokrenuo.
13.14 €99.00 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533136059

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 200

Godina objavljivanja: 2017.

Prijevod: Iva Karabaić

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 280 g

Kako preko taksija zagospodariti svijetom.

Uber

Danas svatko može u džepu imati nešto nevjerojatno: brz i jednostavan način pozivanja potpunog stranca koji će vas odvesti gdje god želite. Uber je revolucionirao način na koji funkcionira taksi prijevoz u gradovima. Osnovna ideja bila je jednostavna: riječ je o programu koji je moguće instalirati na svakom pametnom telefonu, a on dopušta korisniku da naruči prijevoz koji ne mora nužno biti standardna vožnja taksijem, nego će po vas doći automobil koji može voziti bilo tko u ugovornom odnosu sa kompanijom Uber. Aplikacijom se spajaju ljudi koji imaju vozilo sa onima kojima treba prijevoz, a vožnja je jeftinija od standardnog taksija i plaća se putem interneta.
Iza ovog revolucionarnog koncepta prijevoza nalazi se čovjek začuđujuće biografije.

U ovoj knjizi nalaze se dvije priče, jedna o Uberovom meteorskom usponu, druga o velikim ambicijama njegovog osnivača i prvog izvršnog direktora, ambicijama koje su bile veće od života. Prije nego što je osnivač Ubera Travis Kalanick postao poznat, kao javno lice Ubera, njega su omalovažavali jer je bio otrcano obučen, brbljavi lažni poduzetnik grubih manira i megalomanskih ambicija. Kao što su to bile i ostale ikone Silicijske doline, na primjer, Steve Jobs i Elon Musk, on je uvijek usredotočen na sljedeću razornu inovaciju i sljedeći prostor koji će osvojiti. I Uber i Kalanick su stekli reputaciju da su borbeni, nemilosrdni, i željezno čvrsti u borbi protiv konkurenata, a zato su i uspjeli.
Vrijednost Ubera danas se procjenjuje na 41 milijardu dolara, a rapidno širenje kompanije izazvalo je polemike diljem svijeta, a aplikacije je u niz zemalja i gradova zabranjena. Kalanick više nije šef kompanije, zbog jedne afere morao ju je napustiti 2017.

Adam Lashinsky

Adam Lashinsky, veteran američkog poslovnog novinarstva, izvršni je urednik američkog poslovnog magazina Fortune gdje radi od 2001. godine. Voditelje je specijalističkih programa magazina Fortune – Fortune Brainstorm Tech i Fortune Global Forum. Godine 2012. objavio je knjigu Unutar Applea koja je bila veliki bestseler. Čest je gost američkih televizijskih stanica.

Moglo bi vas zanimati

×

Uber

Adam Lashinsky

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu