Profil

U ljubavi i bez nje

Mirjana Krizmanić

Postojanost i prolaznost naših privrženosti.
Hit-priručnik o najosjetljivijim, a često i najvažnijim iskustvima našeg života.
5.30 €39.93 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533130927

Broj stranica: 145

Godina objavljivanja: 2012.

Vrsta uveza: kiosk

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 169 g

U ratu i ljubavi sve je dopušteno – ili je to ipak zabluda?

U ljubavi i bez nje

U ovom priručniku, autorica bestselera Tkanje života i Život s različitima bavi se temama koje su nam svima bliske, iako se vrlo rijetko o njima javno govori, a još rjeđe piše.

Ljubavni i intimni odnosi najosjetljivija su i često najvažnija iskustva našeg života. Donose nam mnogo zadovoljstva i sreće, ali i mnogo ogorčenja i boli koja bi se mogla izbjeći kad bismo znali poštivati pravila koja vrijede za svaki prisan odnos, bio on prijateljski, partnerski ili ljubavnički.

Kako izbjeći odnose u kojima nas čeka samo gorčina i usamljenost, zašto opstaju nesretni brakovi, treba li partneru priznati nevjeru ili preljub, zašto se ulazi u preljubnički odnos, kako prekinuti vezu, a zadržati ono što je u njoj bilo lijepo, postoje li sretni brakovi i veze – u ovom hitu iskusna psihologinja odgovara na sva ta i još mnoga pitanja.

„Prijateljstvo i ljubav trebali bi uvijek biti usmjereni na dobrobit onog drugog, već zbog samih pozitivnih emocija koje uključuju, ali i zbog odgovornosti za život te druge osobe,“ savjetuje iskusna psihologinja i podsjeća da bismo svi trebali imati ugrađen osjećaj odgovornosti za druga ljudska bića i njihove osjećaje pa bi tada bili rjeđi slučajevi iskorištavanja tuđe slabosti, nezrelosti ili usamljenosti.

Priručnik Mirjane Krizmanić ilustrirao je Roko Idžojtić.

Mirjana Krizmanić

Prof. dr. sc. Mirjana Krizmanić, rođena 1936. u Zagrebu, umirovljena je psihologinja i autorica bestselera iz područja popularne psihologije. Četrdesetogodišnji radni vijek ova ugledna znanstvenica i profesorica provela je na Katedri za zdravstvenu i kliničku psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kojoj je bila jedna od utemeljiteljica. Mirjana Krizmanić također je jedna od osnivačica psihološkog savjetovališta na Filozofskom fakultetu i nevladine humanitarne udruge „Dobrobit“, koja se bavila edukacijom i pružanjem pomoći ratnim stradalnicima.
Zahvaljujući svom dugogodišnjem znanstvenom i javnom djelovanju, Mirjana Krizmanić je 2009. godine dobila prestižnu nagradu “Zagrepčanka godine“. Autorica je brojnih znanstvenih radova, također autorica i koautorica stručnih knjiga i udžbenika te prevoditeljica. Uz znanstvene i stručne radove i knjige, autorica je niza bestseler priručnika: Tkanje života (2009.), Život s različitima (2010.), U ljubavi i bez nje (2011.), A što sad (2012.), A sad… radost i veselje (2013.), Jesenji valcer (2014.), O toleranciji (2015.), O životinjama i njihovim ljudima (2016.) i Zašto guramo glavu u pijesak (2017.).

Moglo bi vas zanimati

×

U ljubavi i bez nje

Mirjana Krizmanić

5.30 €39.93 kn
Dodajte u košaricu