Profil

Tupa bol

Milena Agus

Moćan roman o umjetnici rođenoj prije svog vremena.
10.49 €79.04 kn

Barkod: 9789533136998

Jezik izvornika: talijanski

Broj stranica: 120

Godina objavljivanja: 2019.

Prijevod: Ana Badurina

Vrsta uveza: meki

Visina: 19.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 140 g

Moćan roman.
Publishers Weekly

Tupa bol

Mlada, neimenovana žena prisjeća se života svoje ekscentrične, nekonvencionalne bake. Baku upoznajemo 1943. – dok američke bombe padaju na Cagliari – kao tridesetogodišnjakinju koja živi s roditeljima, a sredina je smatra usidjelicom. Nakon što bombardiranje prestane, otac je prisili da se uda za prvog muškarca koji je zaprosi, starijeg udovca kojeg ne voli. Nakon nekoliko pobačaja suprug je pošalje u toplice gdje upoznaje strastvenog ratnog veterana. Devet mjeseci nakon povratka iz toplica dobiva dijete, a godinama poslije pokušat će ući u trag ljubavi svog života.

Milena Agus nagrađivana je talijanska spisateljica. “Tupa bol” roman je koji joj je donio međunarodnu slavu, a po njemu je snimljen i film u režiji Nicole Garcia s Marion Cotillard u glavnoj ulozi.

„Raskošan, nezaboravan portret umjetnice rođene prije svojeg vremena.“
Kirkus Reviews

„Poput Ljubavnika, moćne knjižice Marguerite Duras, i ovo je čista strast u zatvorenom emotivnom i fizičkom prostoru.“
Los Angeles Times

Milena Agus

Milena Agus (1959.) ugledna je, međunarodno priznata talijanska autorica. Prozu je počela objavljivati ranih osamdesetih, ali roman Tupa bol (2007.) onaj je koji joj je donio prijevode na strane jezike. Ovaj sjajan, poetičan roman – kojim smo započeli predstavljanje Milene Agus hrvatskoj publici – preveden je na više od 30 jezika svijeta, a Milena Agus za njega je, između ostalog, ušla u finale nagrade Strega te osvojila nagrade: Elsa Morante, Forte Village, Campiello (nagrada stručnog žirija), Prix des lecteurs du Var, Santa Marinella i Zerilli Marimo.

Moglo bi vas zanimati

×

Tupa bol

Milena Agus

10.49 €79.04 kn
Dodajte u košaricu