-20 %
Profil

Tu sam, uz tebe

Smriti Halls

Duhovita i iznimno topla slikovnica o svemu što čini prijateljstvo – za svakoga tko je ikada imao prijatelja.
13.14 €
10.51 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 10.51 €

Barkod: 9789533139180

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 44

Godina objavljivanja: 2022.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 3 do 6 godina

Ilustracije: Steve Small

Visina: 28.5 cm

Širina: 20.5 cm

Težina: 420 g

Smriti Halls, međunarodno priznata autorica, napisala je šarmantnu slikovnicu koja na nježan i prekrasan način slavi prijateljstvo.

Tu sam, uz tebe

Tekst su upotpunile pomno birane i promišljene ilustracije s velikom dozom humora dizajnera i ilustratora Stevea Smalla, u kojima će čitatelji svaki put otkriti neki novi zabavni detalj i u kojima će otkriti još jednu dimenziju priče o odnosu i dogodovštinama dvaju junaka Mede i Vjeverca. Hrvatski prijevod potpisuje vrsni Ozren Doležal u čijim će zabavnim stihovima, koji su prekrasna oda prijateljstvu i ljubavi, publika iznova i iznova uživati.

Slikovnica u jednakoj mjeri vrvi šaljivim i dirljivim trenutcima te pokazuje da prijatelji uvijek mogu pronaći zajedničko rješenje. Namijenjena je i djeci i odraslima. Oduševit će čitatelje, nasmijati i ukrasti im srce te će vjerojatno postati rado biran dar za djecu, prijatelje i članove obitelji.

Priča prati Medu i Vjeverca koji su najbolji prijatelji. Kamo god Vjeverac krene, slijedi ga Medo velikog srca. On obećava da će biti uz Vjeverca, bio on mrzovoljan, šašav ili ljutit ‒ no ta će se odluka naći na kušnji kada veliki, nespretni Medo potopi Vjeverčev kanu, i odbaci ga s klackalice visoko u zrak, i razbije mu omiljenu šalicu, i… Na koncu, Vjevercu je dosta svega. Objavi Medi da mu treba prostora – no ubrzo shvati da mu je mnogo zabavnije kad je njegov najbolji prijatelj u blizini.

 

Profil

Smriti Halls i Steve Small

Smriti Halls nagrađivana je autorica dječjih knjiga koje kritičari iznimno hvale. Prvu je slikovnicu objavila 2012. godine i od tada niže uspješnicu za uspješnicom. Njezine su slikovnice prevedene na više od 30 jezika, od arapskog i afrikaansa do katalonskog i korejskog jezika.

Uz šaroliku postavu likova kao što su nestašna čudovišta i nezadovoljne guske, autorica istražuje odnose i identitete, osobno i politično, kako je to osjećati se u vlastitoj koži ‒ kao i u tuđoj. Njezine su priče dinamične, duhovite, ali i nježne. Uvijek su pune nade i srčanosti te se obraćaju djetetu koje leži u svima nama. Hrvatsku publiku osvojila je slikovnicom Tu sam, uz tebe koja je odmah nakon objavljivanja prema prodaji dječjih slikovnica u knjižarama zauzela prvo mjesto i još se mjesecima zadržala na njemu.

Trenutačno se uz spisateljski rad bavi i poučavanjem u najvećoj britanskoj dobrotvornoj organizaciji BookTrust koja pokušava djeci približiti čitanje i omogućava bolju dostupnost knjiga.  

Steve Small dizajner je i ilustrator te redatelj animiranih filmova u studiju za animaciju StudioAKA. Smatra se pravim sretnikom jer je imao prilike raditi na brojnim zanimljivim projektima, a animacija ga i dalje jednako fascinira kao i kad je bio dijete i prvi put gledao Disneyjeve crtiće. No njegova su velika i posebna strast i ljubav – knjige. Small smatra da su slikovnice, iako se ne kreću i ne ispuštaju zvukove kao animacije koje radi u crtićima, i dalje jedan od najboljih načina na koji priča može oživjeti u našoj mašti.

Prvi se put odvažio upustiti u ilustriranje slikovnice i to baš Tu sam, uz tebe. Uz to što je silno uživao u tome, konačni rezultat učinio ga je izuzetno zadovoljnim i ponosnim, a ubrzo je uslijedio i jednako šarmantan i razigran nastavak I ja sam tu, uz vas. Njegov posebni stil ilustriranja, koji ne samo da prati priču Smriti Halls nego i donosi dodatnu priču u šaljivim prizorima, stekao je brojne poklonike diljem svijeta koji obožavaju čitati i gledati dogodovštine Mede, Vjeverca, a odnedavno i Koke.

×

Tu sam, uz tebe

Smriti Halls

13.14 €
10.51 €
Dodajte u košaricu