Profil

Tajno pismo

Sebastian Barry

Povijest jedne žene i jedne zemlje, ali i povijest tisuća žena koje su, baš poput nje, nestale u ludnicama i samostanima samo zato jer su zanjele izvan braka, ili su ih muževi odbacili.
21.10 €158.98 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533190037

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 247

Godina objavljivanja: 2010.

Prijevod: Mia Pervan

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 483 g

Ovo je pripovijest o životu obilježenom patnjom i predrasudama, a ipak punom ljubavi, starsti i nade.
Nećete je zaboraviti.

Tajno pismo

Stogodišnja Rosanne McNulty ispričat će vam priču. Mjesto u kojem je provela većinu svojega života, stara umobolnica u irskom gradiću Roscommonu, pred zatvaranjem je i Rosanne će je uskoro morati napustiti, kao, uostalom, i svijet.

I zato valja pisati priču, sakriti je pod daskom u škripavom podu, i nadati se da će netko jednom pronaći taj tajni zapis, tu strašnu i preljepu ispovijest o odrastanju i mladosti, ljubavi i ljepoti, o patnji, ratu i ljudima koji ponekad mogu biti kao anđeli.

Zapisi Rosanne McNulty tajna je ispovijest Irske. Oživljena u Rosanninim zapisima i razgovorima sa psihijatrom, dr. Greneom, to je povijest jedne žene i jedne zemlje, ali i povijest tisuća žena koje su, baš poput nje, nestale u ludnicama i samostanima samo zato jer su zanjele izvan braka, ili su ih muževi odbacili.

 

Sebastian Barry

Sebastian Barry irski je dramatičar, romanopisac i pjesnik. Smatra se jednim od najboljih suvremenih irskih pisaca. Barry se dvaput našao u užem krugu za nagradu Man Booker za svoje romane “A Long Long Way” (2005.) i “Tajno pismo” (2008.). Za roman “Tajno pismo” osvojio je te iste godine nagrade Costa za roman godine i Memorijalnu nagradu James Tait Black. Njegov roman iz 2011. godine “On Canaan’s Side” također se našao u izboru za nagradu Man Booker. Neka od najpoznatijih djela su mu “The Whereabouts of Eneas McNulty”, “The Temporary Gentleman”, “Our Lady of Sligo”, “The Pride of Parnell Street” i mnoga druga.

Moglo bi vas zanimati

×

Tajno pismo

Sebastian Barry

21.10 €158.98 kn
Dodajte u košaricu