Profil

Svijetla strana vaše mračne strane

Todd Kashdan i Robert Biswas-Dienner

Zašto vaša cjelovitost – a ne samo vaše „dobro” ja – donosi uspjeh i ostvarenje osobnih težnji.
19.78 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533134543

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 268

Godina objavljivanja: 2015.

Prijevod: Mirjana Krizmanić

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 381 g

Dva američka „istraživača sreće“ baveći se pozitivnom psihologijom, došli su do saznanja koliko su važni negativni osjećaji.

Svijetla strana vaše mračne strane

Pozitivan stav ne može pratiti cijeli život niti može biti pouzdan vodič kroz život, tvrde dva američka „istraživača sreće“, koji su, baveći se pozitivnom psihologijom, došli do saznanja koliko su važni negativni osjećaji.

Ljutnja i sumnja mogu biti neugodne, ali njihove nam informacije pomažu u prilagodbi, pokazala su dva pionira pozitivne psihologije dokazujući kako nas usredotočenost, ljubaznost i pozitivan stav mogu čak vratiti unazad.

U knjizi “Svijetla strana naše mračne” strane znanstveni tandem Todd Kashdan i Robert Biswas-Diener nizom istraživanja pokazuje kako ljutnja puni našu kreativnost, krivnja pojačava napredak, sumnja u sebe usavršava našu izvedbu, sebičnost stvara hrabrost, a površnost može donijeti bolje odluke.

Ključne su riječi emocionalna spretnost, sposobnost da što češće budemo svjesni cijelog raspona osjećaja – a ne samo onih dobrih – kako bismo najučinkovitije odgovorili na svaku situaciju s kojom se suočimo.

Najzdraviji su i najuspješniji oni koji mogu koristiti cijeli raspon vlastitih psiholoških nadarenosti i koji se osjećaju dobro i kad su pozitivni i kad su negativni, stoga mogu crpsti informacije iz cijelog raspona ljudskih emocija.

Todd Kashdan i Robert Biswas-Dienner

Todd Kashdan, dr. sc., kao profesor psihologije svoj rad usmjerava na društvene odnose, anksioznost, pozitivne emocije i životnu svrhu. Više od deset godina predaje znanost o blagostanju na Sveučilištu Georgea Masona.
Robert Biswas-Diener, dr. sc., poznat je kao Indiana Jones pozitivne psihologije jer je svoja istraživanja sreće provodio u zemljama kao što su Grenland, Indija i Kenija. Urednik je revija Journal of Happiness Studies i Journal of Positive Psychology te predavač na Sveučilištu u Portlandu.

×

Svijetla strana vaše mračne strane

Todd Kashdan i Robert Biswas-Dienner

19.78 €
Dodajte u košaricu