Profil

Svi smo dobro

Iva Hlavač

Što sve vrije ispod potiska rutinske svakodnevice? Hvaljena zbirka priča o životu malog grada…
10.49 €79.04 kn

Barkod: 9789533134789

Broj stranica: 128

Godina objavljivanja: 2016.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 171 g

Gradić koji je poprište ove knjige mjesto je iz našeg doba što se lomi između pomirenosti i impulsa otpora.

Svi smo dobro

Jedna od ambicija ove Profilove biblioteke koju uređuje Robert Perišić jest do šire vidljivosti dovesti najtalentiranija imena iz najmlađeg naraštaja hrvatske proze. U zbirci priča “Svi smo dobro” Ive Hlavač (1986.) zrcali se život maloga grada u kojem se naizgled malo toga događa, no ispod ustajale površine skrivene su priče u kojima se prelamaju životi likova, priče koje će katkad za druge ostati tajna, a katkad buknuti u različitim oblicima revolta, trenutačne pobune, ekscesa… Jednom će to biti provala socijalnoga gnjeva, drugi put iznenadno prštanje erosa među likovima od kojih to ne bismo očekivali, sve do situacija bolne destrukcije – no uvijek je tu ono nešto što vrije ispod potiska rutinske svakodnevice.

Nezadovoljne žene i samozadovoljni muževi, ljubavnici i ljubavnice, radnici pred otkazom i blagajnice na kraju snage, nezaposleni mladi i isluženi stariji, umirovljenici koji se osjećaju kao teret – ovdje se sastaju likovi raznih generacija, u prozi koja ima i romaneskne obrise jer u kratkim pričama Ive Hlavač središnji se likovi naknadno pojavljuju kao sporedni (i obratno) te se daje šira slika jednoga gradića, slika koja nadilazi okvire svoje primarne, slavonske lokacije. 

Iva Hlavač

Ivana Hlavač rođena je 1986. u Osijeku gdje je i diplomirala na pravnom fakultetu. Donedavno je živjela u Valpovu, a trenutno živi i radi u Zagrebu. Prvu nagradu za pisanje osvojila je 2009. godine za 1. mjesto na natječaju Matice hrvatske koja je i izdala prvu zbirku kratkih priča I obični ljudi imaju snove.
Nakon toga je uvrštena u nekoliko zbornika/zbirki od kojih valja izdvojiti Pristojan život – antologija lezbijske kratke priče s područja exYu (2012.) u kojoj je zastupljena sa dvije kratke priče (Pristojan život i Nedjeljni ručak) te u zbirci Bez vrata bez kucanja zastupljena je s jednom pričom zajedno sa mladom generacijom pisaca s područja Hrvatske. Najdraža nagrada joj je 3. mjesto na natječaju „Odakle zovem“ Podgorica, 2011.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Svi smo dobro

Iva Hlavač

18.45 €139.01 kn
Dodajte u košaricu