Profil

Sva radosna mjesta

Jennifer Niven

Snažan, romantičan i neodoljiv bestseler preveden na 39 jezika.
Neodoljiva i prekrasna priča o djevojci koja uči živjeti od dečka koji želi umrijeti.
13.14 €99.00 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533135052

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 312

Godina objavljivanja: 2016.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 413 g

Ovo je prekrasna knjiga, nisam je mogla ispustiti iz ruku.
Zoe Sugg aka Zoella

Sva radosna mjesta

Violet Markey zgodna je i popularna cura koja odbrojava dane do mature, kada će napustiti svoj gradić u Indiani. Vjeruje da će tada opet početi živjeti jer se nakon automobilske nesreće u kojoj joj je poginula sestra, shrvana tugom i strahom, povukla u sebe.
Theodore Finch temperamentan i duhovit osobenjak, opčinjen je smrću, koji zna nevjerojatne detalje o ljudima koji su počinili samoubojstvo, zašto je njihov odabir dobar ili loš i na koji bi se način on ubio. I svaki dan pronađe neku sitnicu koja ga u tome spriječi.
Violet i Finch sretnu se na školskom zvoniku i jedno drugo spase od skoka. Finch pomaže Violet svladati strahove, a ona njemu ulijeva samopouzdanje da ga netko voli takvog kakav je – duhovitog, neustrašivog i pomalo čudnog. No Violetin se svijet sve više širi, a Finchev se počinje smanjivati.

Ova prekrasna i topla priča o dvoje povrijeđenih tinejdžera bila je s pravom na brojnim listama najprodavanijih naslova. Iako bismo svi voljeli živjeti bez problema, važno je s njima se suočiti, o njima razgovarati, pronaći svoja „radosna mjesta“ koja su nam oslonac i pružaju nam snagu. Ovo je takva jedna knjiga.

„Niven je opisala nevjerojatno snažnu i zabavnu priču. Opis starih i novih tragedija je romantičan i tužan, a likovi i čitatelji suočavaju se s tamom, veseljem i mogućnostima – i ograničenjima – ljubavi u sjeni duševne bolesti.“
Publishers Weekley

„Ovo je dirljiv, živ i impresivan opis depresije.“
BuzzFeed

Jennifer Niven

Jennifer Niven živi u Los Angelesu i profesionalno se bavi pisanjem. Njezina prva knjiga The Ice Master publicističko je djelo objavljeno 2000. o kanadskoj znanstvenoj ekspediciji na Arktik 1913. Ta je knjiga dugo bila na vrhovima ljestvica prodavanosti, dobivala izvanredne kritike, bila je nominirana za nekoliko uglednih nagrada i prema njoj je snimljeno nekoliko dokumentaraca u različitim zemljama. Jennifer Niven je nakon toga objavila četiri romana za odrasle, jednu biografiju i jednu literarnu autobiografiju za mlade. Sva radosna mjesta prvi je njezin objavljeni roman za mlade, koji je i prije objavljivanja dobio izvanredne kritike te su prava za prijevod prodana u 30 zemalja. Po tom je romanu snimljen film s Elle Fanning u glavnoj ulozi, koji možete gledati na Netflixu. Hvalospjevi kritičara pljuštali su i za njezin drugi roman Ovdje sve počinje u kojem se glavna junakinja Libby suočava sa zlostavljanjem zbog pretilosti. Prekrasan je to i iskren prikaz nedoumica, borbi i uspjeha u životu tinejdžera te o tome kako nas međusobne razlike čine prekrasnima i zanimljivima.
Prije nego što je postala profesionalna spisateljica, Jennifer Niven radila je razne poslove – bila je glumica, asistentica voditelja knjižare, urednica, novinarka, producentica mrežne stranice abc.com.

Moglo bi vas zanimati

×

Sva radosna mjesta

Jennifer Niven

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu