Profil

Sud vremena

Mijo Bajić

Smješten u razdoblje od 40 godina, između kraja pedesetih do početka devedesetih, ovaj roman pripovijeda priču o obitelji iz Dalmatinske zagore.
17.12 €128.99 kn

Barkod: 9789533137087

Broj stranica: 464

Godina objavljivanja: 2019.

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 587 g

Ozbiljna i dirljiva priča o jednoj obitelji u opasnom vremenu.

Sud vremena

Ivaniš je sin gastarbajtera, čovjek oko čijeg se imena vrlo rano počela plesti UDBA-ina mreža, jer su neki članovi njegove obitelji nakon rata pobjegli ili napustili Jugoslaviju. Zbog pritisaka Ivaniš je razvio otpor i bunt protiv tadašnjega političkog poretka, što ga je potaknulo da se rano uključi u borbu za pravednije društvo i vlastitu državu. Nakon što je napustio zemlju, i njegova se obitelj morala nositi s policijskim ispitivanjima i prisluškivanjima.

U tu priču autor polako upleće i priču o drugim članovima obitelji i njihovim sudbinama. Vješto opisujući likove, od zabrinute majke Maruše, mudrog oca Ikiše i strpljive sestre Anđelije, do mnogih policijskih službenika i inspektora, ovaj roman govori o iznimno zanimljivom i burnom razdoblju pripovijedajući ozbiljnu i dirljivu priču o jednoj obitelji u tom opasnom vremenu.

Kako tenzije početkom devedesetih u Jugoslaviji rastu, tako i osobna priča mladića i njegove obitelji, ali i politička situacija postaju sve dinamičnije i napetije do samoga kraja kada Hrvatska proglašava nezavisnost.

Mijo Bajić

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

Moglo bi vas zanimati

×

Sud vremena

Mijo Bajić

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu